Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V ostrém provozu jsou už kamery sledující průjezd na červenou na Karlovarské třídě

Motoristé pozor! V ostrém provozu jsou už kamery sledující jízdu na červenou na křižovatce Karlovarská x Bolevecká ulice v Plzni. Ta byla vytipována na základě toho, že během dvou hodin sledování dokázalo místem projet na červenou až 20 řidičů.

Město systém pořídilo za 600 tisíc korun a financovalo jej z vlastních zdrojů. Cílem nového opatření je především zvýšit bezpečnost na vytížené křižovatce, kde se pohybuje velké množství chodců, včetně dětí. Město stanovilo pro provinilce pokutu 1500 korun, pokud zaplatí výzvu do 15 dnů od doručení.  

Křižovatku Karlovarská x Bolevecká, která patří mezi nejrizikovější v krajské metropoli, hlídá šest kamer. Monitorují celkovou situaci v oblasti a současně samotná vozidla, jejich poznávací značku a podobu řidiče. Záznam projde přes městskou policii a poté se jím bude zabývat oddělení přestupků plzeňského magistrátu.

„Je dobře, že se podařilo v tak krátké době zrealizovat tento systém. Nejde jen o technické řešení, ale hlavně o organizační nastavení systému na magistrátu, neboť agenda zpracovávání přestupků probíhá poměrně složitým organizačním postupem. Doufám, že tento systém pomůže řidičům v Plzni zvýšit ohleduplnost nejenom při jízdě v křižovatce,“ uvedl radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání Vlastimil Gola (ANO). „Velikou odměnou mi bylo několik telefonátů, kdy rodiče z této oblasti poděkovali, že se budou méně bát o přecházející děti,“ konstatoval radní.

„Nyní budeme sledovat chování řidičů a dopad na dopravu. V případě, že se dopravní situace pozitivně projeví na bezpečnosti chodců, tak jsme připraveni instalovat toto zařízení i na dalších křižovatkách v Plzni po dohodě se státní policií,“ doplnil vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc. Zdůraznil, že na křižovatce Karlovarská x Bolevecká mnoho řidičů nerespektovalo předepsanou rychlost a projíždělo úsek navíc na červenou.

Ohodnoť článek

Foto MMP

Štítky kamery, řidiči, jízda na červenou, doprava, pokuty, bezpečnost, radar, videokamera, Plzeň, Přemysl Švarc, červená

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V ostrém provozu jsou už kamery sledující průjezd na červenou na Karlovarské třídě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.