Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hromadná nehoda čtyř aut na zasněžené silnici blokovala hlavní tah z Plzně na Vary. Autobus se převrátil na Domažlicku

, aktualizováno 18. ledna 2024, 18:50

Odpolední sněžení ve čtvrtek dramaticky zkomplikovalo dopravu v Plzeňském kraji. Na kluzkých vozovkách se stala celá řada dopravních nehod. Čtyři automobily se například srazily poblíž Hunčic, kde zasahovala i záchranná služba. Na Domažlicku se převrátil na bok autobus s cestujícími. Další havárie byla na sjezdu na D5 u Sulkova. Situaci v regionu průběžně sledujeme a text aktualizujeme.

„Nehoda čtyř vozidel blokovala provoz na silnici číslo I/20 u křižovatky nedaleko Hunčic na severním Plzeňsku. Komunikace, která je hlavním silničním tahem z Plzně na Karlovy Vary byla neprůjezdná. Na místě byli zranění,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar. Místo nehody je vzdáleno asi 20 kilometrů od Plzně. „Záchranáři na místě ošetřili ženu, muže a dítě všichni utrpěli lehčí zranění a jsou aktuálně předáváni k dalšímu vyšetření na akutním příjmu ve fakultní nemocnici. Čtvrtý zraněný je muž starší, u kterého se obtíže projevily později. Bude také k dovyšetřní transportován na akutní příjem do FN Plzeň," řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Z dosavadního šetření je pravděpodobné, že řidička osobní vozu Škoda neměla přizpůsobit rychlost jízdy povaze a stavu vozovky, narazila do před ní jedoucího vozidla VW. Po nárazu se její vozidlo dostalo do protisměru, kde se střetla s protijedoucím vozidlem Audi. To se po nárazu roztočilo a došlo k čelnímu střetu s dodávkou jedoucí od Plzně. Dechové zkoušky vyloučily přítomnost alkoholu u řidičů. Silnice je od 18:10 hodin opět plně průjezdná," uvedla k hromadné nehodě policejní mluvčí Hana Kroftová. 

Na silnici 193/II mezi Domažlicemi a obcí Třebnice havaroval autobus. Skončil v silničním příkopu. Na místě jedna zraněná osoba, které se po nehodě udělalo nevolno. Ostatní pasažéři vyvázli bez zranění. Evakuují se do náhradního autobusu. Celkem se z autobusu evakuovalo 20 osob. 

Další osobní automobil havaroval na dálnici D5 na sjezdu Sulkov směr Praha. „Také zde skončila jedna osoba v péči záchranářů,“ dodal mluvčí hasičů. Mezi Dvorcem a Klášterem na jižním Plzeňsku havarovalo jedno osobní vozidlo. Na místě rovněž zasahují záchranáři. 

„Aktuálně záchranáři po celém kraji řeší dopravní nehody od 15:55 do 16:49 zasahují u osmi nehod osobních vozidel v jednom případě autobusu. U všech nehod evidujeme lehčí zranění účastníků," uvedla mluvčí záchranné služby. V regionu sněží a vozovky jsou kluzké. A lze předpokládat, že podobných nehod bude ještě přibývat.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky zasněžená silnice, kluzná vozovka, hromadná nehoda, hlavní tah na Karlovy Vary, silnice I/20

Hromadná nehoda čtyř aut na zasněžené silnici blokovala hlavní tah z Plzně na Vary. Autobus se převrátil na Domažlicku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.