Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

FOTO: Černé předpovědi o kluzkých silnicích se naplnily. Při nehodách kamionů se těžce zranili dva řidiči

Chmurné předpovědi o kluzkých silnicích v Plzeňském kraji se bohužel ve středu večer vyplnily. A odnáší to zatím úplně nejvíc kamiony. Hasiči současně na třech místech v regionu odstraňují následky nehod, při kterých jeden kamion skončil převrácený na boku, jiný v příkopu. Na dalším místě se zase srazil kamion s cisternou převážející řepkový olej. Při této nehodě se těžce zranili oba řidiči.

U čerpací stanice Shell na dálnici D5 na Tachovsku ve směru na Plzeň se převrátil kamion s návěsem, který vezl ovoce. Blokuje vjezd ke stojanům. Další kamion boural na 127. kilometru, rovněž ve směru na Plzeň. Řidič utrpěl zranění. Na silnicích na území celého regionu se tvoří náledí a složky IZS asi mají před sebou krušný večer, ale zřejmě i krušnou noc.

„Na 123,5. kilometru dálnice dochází k úniku nafty z kamionu převráceného na bok, odhadem jde asi o 300 litrů paliva. Část se podařilo obsluze stanice zachytit a pomocí lopat dostat do plastových popelnic. Zbytek zachytila bezpečnostní nádrž. Únik do vodoteče nehrozí,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar. Tato havárie se obešla bez zranění.

Střet kamionu s cisternou

Další kamion s návěsem sklouzl ze silnice mimo komunikaci na 127. kilometru dálnice D5, také ve směru na Plzeň. „Návěs je vykloněn do vozovky, řidiči poskytujeme předlékařskou pomoc,“ vzkázal mluvčí hasičů. Ti musí zachytávat unikající kapaliny a prořezali se porostem, aby se k havarovanému vozu dostali. Zadní část kamionu trčí do výšky.

Na Domažlicku se zase střetl nákladní vůz s cisternou. Hlavní tah I/26 z Plzně do Domažlice a do Německa je mezi Meclovem a Březím uzavřen. Hasiči museli vyprostit jednu osobu z kabiny havarovaného vozidla. Nehoda se stala kolem 17:00, silnice má být uzavřena až do 23:00. Dopravu řídí policisté. „Jedno vozidlo je kamion s plachtou, druhé cisterna převážející řepkový olej. Uniklo asi 1000 litrů nafty a oleje z obou vozidel dohromady," informoval Poncar.

Záchranáři na místě po vyproštění zajistili devětapadesátiletého muže, který utrpěl těžká zranění, při vědomí byl transportován na emergency do plzeňské fakultní nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Z druhého kamionu muž ročník 1977 utrpěl středně těžké zranění také při vědomí transportován do Domažlické nemocnice.

Podle předpovědních webů je nyní na Domažlicku kolem minus tří stupňů Celsia. Kolem půlnoci by měly teploty vystoupat asi na pět stupňů a mělo by pršet. Situaci na silnicích v regionu sledujeme. 

„Upozorňujeme řidiče na uzavření dálnice D5 ve směru na Prahu, kde v úseku 126. km probíhají vyprošťovací práce havarovaného kamionu. Jezděte se zvýšenou opatrností, komunikace jsou na mnoha místech namrzlé. Od poledne nám bylo prozatím oznámeno 24 nehod," informovala ve středu večer mluvčí policie Pavla Burešová

FOTOGALERIE: Nehody kamionů na kluzké vozovce

Středa, 17. ledna 2024, 18:13

FOTOGALERIE: Nehody kamionů na kluzké vozovce
FOTOGALERIE: Nehody kamionů na kluzké vozovce

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehoda kamionu, střet kamionu s cisternou, převrácený kamion

FOTO: Černé předpovědi o kluzkých silnicích se naplnily. Při nehodách kamionů se těžce zranili dva řidiči  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.