Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidička osobáku se vážně zranila při těžké nehodě na zledovatělé silnici. V krvi měla 1,9 promile alkoholu

Těžké zranění utrpěla při noční nehodě osobního automobilu na silně zledovatělé vozovce čtyřiačtyřicetiletá motoristka, která havarovala poblíž Horní Břízy na Plzeňsku. Automobil po nárazu do stromu zůstal na silnici převrácený na střechu. Kluzká silnice ale nebyla jediným důvodem, který ženě zkomplikoval jízdu. Řidička totiž měla pozitivní test na alkohol, který ukázal hodnotu 1,9 promile.

„Automobil skončil na střeše zhruba na úrovni Horní Břízy. Provedli jsme protipožární opatření a asistovali záchranářům při ošetřování zraněné osoby,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. „Záchranáři na místě ošetřili ženu, která utrpěla středně těžké zranění, při vědomí byla transportována na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ doplnila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Řidička jela vozidlem značky Peugeot po silnici I/27 ve směru na Kralovice a přibližně 500 metrů za odbočkou na Horní Břízu nepřizpůsobila rychlost dopravně technickému stavu vozovky, kde bylo náledí. S vozidlem dostala smyk vjela do pravého silničního příkopu, kde narazila do stromu a vlivem nárazu bylo vozidlo odmrštěno zpět na silnici, kde skončilo na střeše,“ popsala přesný průběh nehody policejní mluvčí Eva Červenková.

Policisté u vážně zraněné řidičky provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 1,9 promile. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila mluvčí Červenková.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky těžké zranění, opilá řidička, narazila do stromu, zledovatělá vozovka, náraz do stromu, auto na střeše

Řidička osobáku se vážně zranila při těžké nehodě na zledovatělé silnici. V krvi měla 1,9 promile alkoholu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.