Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Motoristy v Plzeňském kraji potrápí náledí, vítr a sněžení. Napadnout má 15 centimetrů sněhu

Kolem 15 centimetrů sněhu by mělo podle výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) napadnout v neděli na území Plzeňského kraje, kde by mělo hustě sněžit. Meteorologové varují před silným větrem, závějemi a vznikem náledí. Ještě dramatičtější situace by měla být v sousedním Jihočeském kraji, kde lze očekávat, že napadne až 25 centimetrů sněhu. Sněžit by tam mělo začít už v noci na neděli.

Sněžit začne v půlnoci, výstraha týkající se sněhu platí 24 hodin. "Očekává se sněhová kalamitní situace, velké komplikace v dopravě, energetice a průmyslu a zásobování. V případě mokrého sněhu škody na stromech a lesním porostu nebo drátech elektrických vedení," uvedl ČHMÚ ve výstraze pro jižní Čechy.

Opatrní by lidé měli být při jízdě autem, ale také při pobytu v přírodě. Při poklesu teplot pod bod mrazu se budou na většině území lokálně vytvářet zmrazky nebo náledí. Tato výstraha platí pro Prahu, Středočeský, Jihočeský a Plzeňský kraj a také pro kraj Liberecký, Královéhradecký, Pardubický a pro Vysočinu. Náledí by mohlo vznikat i na Moravě. V Olomouckém a Moravskoslezském kraji se mohou objevit závěje. Na Vysočině, jihu Moravy, ve Zlínském a Moravskoslezském kraji i sněhové jazyky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky sněžení, sníh na silnici, napadne sníh, náledí

Motoristy v Plzeňském kraji potrápí náledí, vítr a sněžení. Napadnout má 15 centimetrů sněhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.