Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Soutěž o nejkrásnější vánoční tramvaj je v plném proudu. Plzeň má kvůli bouračce hned dvě želízka v ohni

Vánočně nazdobené tramvaje už několik týdnů jezdí ulicemi českých i dalších evropských měst a dopravní magazín MHD86.cz vyhlásil už 7. ročník populární ankety o nejhezčí “Vánoční tramvaj”. Plzeň má tentokrát výjimečně hned dvě želízka v ohni, vzhledem k tomu, že po havárii oficiální vánoční tramvaje nasadil dopravní podnik i náhradní vánoční tramvaj. Hlasovat je možné do 2. ledna 2024.

V letošní anketě se účastní 28 měst nejen z ČR, ale i z dalších evrospkých metropolí, které mají tramvajovou dopravu. V některých městech mají vyzdobené tramvaje poprvé, jinde se naopak jedná už o každoroční tradici. Do ankety tramvaje nominovali čtenáři a zároveň byly osloveny dopravní podniky s možností zaslat vlastní fotografie do ankety. V posledních letech některá města rozšiřují flotily vánočně ozdobených tramvají. Praha letos opět ozdobila šest tramvají, řada měst zdobí pravidelně dva vozy.

Plzeň až doposud vysílala do ulic jednu oficiální vánoční tramvaj. Ta letošní bohužel příliš dlouho nejezdila. Premiéru měla nejmodernější plzeňská tramvaj nejnovější tramvaj 40T ve vánočním provedení 3. prosince. Ale 10. prosince do této tramvaje narazil nákladní automobil a tramvaj vykolejila. Vzhledem k vážnějšímu poškození nebylo možné tramvaj rychle opravit a vrátit ji zpátky do ulic. Dopravní podnik proto operativně nasadil náhradní vánoční tramvaj. Tentokrát jde naopak o jednu z nejstarších tramvají "Tatra", která teprve před pár dny obdržela původní červenobílý retro nátěr. V anketě mohou lidé při hlasování vybírat z obou plzeňských tramvají.

„Aby nedocházelo k tříštění hlasů u těchto měst mezi jejich jednotlivé vozy, pro spravedlivější hlasování se hlasuje vždy pro všechny vyzdobené vozy v daném městě souhrnně. Ona i skutečnost, že některé dopravní podniky se rozhodly flotilu vánoční tramvají rozšiřovat zaslouží zohlednit při hlasování,“ říká Ondřej Matěj Hrubeš, zakladatel webu MHD86.cz.

Jelikož může sehrát dojem i samotná fotografie “Vánoční tramvaje”, pro objektivitu v rámci soutěže použili organizátoři ankety fotografie, kterými tramvaj prezentují i jednotlivé dopravní podniky.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš, PMDP

Štítky vánoční tramvaj, vánoční výzdoba, PMDP, anketa, soutěž o nejhezčí tramvaj

Soutěž o nejkrásnější vánoční tramvaj je v plném proudu. Plzeň má kvůli bouračce hned dvě želízka v ohni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.