Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Skončila oprava hlavní tepny Rokycan, náklaďáky na vozovku zatím nesmí

Rokycany dokončily náročnou opravu Jiráskovy ulice, která prochází centrem města. Stavbaři o víkendu dokončili pokládku asfaltu a nyní mohou po komunikaci projíždět osobní vozidla ve směru na Prahu. Nákladní auta zatím na vozovku nesmí. Oprava vyšla krajskou správu silnic na 12 milionů korun. Nyní je pro město prioritou dokončit chodníky s čímž by se mělo začít v lednu příštího roku.

Podle mluvčí města Adriany Jarošové zůstane Jiráskova ulice zatím jednosměrná, od kruhového objezdu u Střelnice ke křižovatce Jiráskova - Palackého je obousměrná. Celá stavba má být hotová v polovině března.

Oprava Jiráskovy ulice je podle starosty Rokycan Tomáše Rady (Rokycanští patrioti) naprosto stěžejní investiční akcí, která se připravovala s krajem přes deset let. Od března omezovala dopravu ve městě.

Město zaplatí za rekonstrukci Jiráskovy ulice 84 milionů korun bez DPH, Správa a údržba silnic Plzeňského kraje přes 12 milionů korun bez DPH. Částečně bude akce spolufinancována z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury – cyklostezka.  

„Důvodem rekonstrukce Jiráskovy ulice byl nevyhovující stavební stav komunikace, chodníků a související infrastruktury. Rekonstrukce se týká 723 metrů Jiráskovy ulice, dále 146 metrů Pražské ulice, 58 metrů ulice Palackého v úseku Jiráskova – Josefa Knihy, ulice Svazu bojovníků za svobodu v délce 248 metrů a náměstí 5. května v délce 211 metrů. Město investuje do rekonstrukce kompletních inženýrských sítí, vodovodu, kanalizace, chodníků, stezky pro chodce a cyklisty, parkoviště, veřejného osvětlení, zeleně a sadovnických úprav a také přilehlých prostranství u vlakového nádraží a dalších přilehlých ulic," informovala Jarošová. 

Město vydá 84 milionů korun do oprav vodovodu, kanalizace, chodníků, stezky pro chodce a cyklisty, parkoviště, do zeleně a sadovnických úprav a přilehlých prostranství u nádraží a dalších ulic.

„V celé délce rekonstruovaných ulic bude nové veřejné osvětlení a vznikne tam 66 vydlážděných parkovacích míst. Bude vysazeno 86 nových stromů," řekl místostarosta Rokycan Jiří Sýkora (ANO). Podle něj se vytvoří souvislé stromořadí, které navrátí zelený pás po obvodu historického jádra. Naváže na založenou lipovou alej v i Plzeňské ulici a lipové stromořadí v Litohlavské.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Adriana Jarošová

Štítky Jiráskova ulice, oprava Jiráskovy ulice, rekonstrukce vozovky, hlavní tepna Rokycan, dopravní stavba

Skončila oprava hlavní tepny Rokycan, náklaďáky na vozovku zatím nesmí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.