Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Celkem 18 nových parkovacích míst přibylo na Borech, obvod za ně zaplatil bezmála tři miliony

Obyvatelům plzeňské čtvrti Bory již slouží nová parkovací místa. V ulici U Borského parku jich vzniklo sedmnáct plus jedno pro osoby ZTP. Třetí obvod akce vyšla na téměř tři miliony korun. Stavba trvala zhruba čtyři měsíce.

„Celková částka na vybudování parkovacích stání činila 2 857 000 korun, ve které jsou zahrnuty náklady na přeložku vedení ČEZ ve výši 201 tisíc korun, zpracování projektové dokumentace a autorského dozoru ve výši 183,5 tisíc a technického dozoru ve výši 48,8 tis korun. Zbývající částka pokryla vlastní realizaci parkovacích stání, úpravy místa pro přecházení a veřejného osvětlení,“ upřesňuje první místostarosta centrálního obvodu Pavel Šrámek (Piráti). 

Nouze o místa na Skvrňanech je zažehnána, uzavírka začne později, parkoviště se otevře dřív

Přestavba obchodního centra, rozsáhlá oprava tramvajové trati a rekonstrukce vnitrobloků. Stavební práce v zadních Skvrňanech sebraly místním hned celou řadu parkovacích míst. Další ranou by pro ně byla uzavírka části ulice Terezie Brzkové, která...

„Parkovacích míst není nikdy dost a je v podstatě jedno o jakém místě v Plzni se bavíme. Doufám, že tato stání místním obyvatelům potíže s parkováním opět o něco ulehčí,“ věří starosta Trojky David Procházka (ANO).

Nová parkovací stání navazují na dvě již dříve vzniklé parkovací plochy. Na jejich realizaci tehdy přispěl developer, který tam staví bytový dům. „S městem Plzeň jsme uzavřeli smlouvu na dar ve výši 2 268 000 korun a dále jsme třetímu městskému obvodu 3 poskytli další dar 500 tisíc korun. Tedy celkově jsme podpořili vznik parkovacích míst sumou bezmála 2,8 miliony korun,“ dodal Martin Hrubý, statutární ředitel z developerské společnosti.

Ohodnoť článek

Foto Michaela Adámková

Štítky parkovací místa, centrální obvod, Bory, nedostatek parkovacích míst, nové parkoviště, Borský park

Celkem 18 nových parkovacích míst přibylo na Borech, obvod za ně zaplatil bezmála tři miliony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.