Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tvrdší opatření! Do plzeňské MHD od čtvrtka už jen s rouškou nebo s respirátorem

, aktualizováno 17. března 2020, 18:15

Také město Plzeň razantně zpřísňuje pravidla pro cestování ve veřejné dopravě. Od čtvrtka se nesveze prostředky MHD žádný pasažér bez nasazené roušky nebo respirátoru. Podobná opatření už v pondělí zavedla pro svou městskou dopravu i další česká města.  

„I když víme, že situace kolem roušek a respirátorů je velmi složitá, tak umožníme vstupovat do veřejné dopravy i lidem s šálami, šátky a s jinými tkaninami, které bude mít člověk přes ústa a nos. Nařízení začne platit od prvních minut čtvrtka 19. března. Už nyní ale vyzýváme veřejnost, aby tato opatření dodržovala nejen ve veřejné dopravě, ale i jinde ve veřejném prostoru. Ukazuje se, že to je jedna z aktivních ochran šíření nemoci,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Michal Vozobule (TOP 09).

„To opatření vnímám jako velice užitečné a správné. Měl jsem i řadu podnětů občanů, kteří po tomto volali. Městskou dopravu chceme udržet v provozu, protože pro některé lidi představuje jediný možný způsob cestování po Plzni. Vozy proto velmi důsledně dezinfikujeme a děláme maximum, aby byly bezpečné i v současné situaci. Nové opatření by mělo také chránit řidiče MHD,“ uvedl primátor Martin Baxa (ODS).

Dalším opatřením, které začíná v Plzni je platit je zrušení parkovacích zón. Lidé teď mohou po celé Plzni parkovat zdarma, nikde se nebude platit.

Ohodnoť článek

Foto Vít Hassan

Štítky doprava, MHD, roušky, respirátory, Michal Vozobule, rouška, respirátor, městská hromadná doprava, Plzeň, TOP 09, Martin Baxa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tvrdší opatření! Do plzeňské MHD od čtvrtka už jen s rouškou nebo s respirátorem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.