Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na dálnici D5 shořel kamion po srážce tří nákladních vozidel. Zasahují tam vedle českých i němečtí hasiči

Obrovské drama vrcholí na dálnici D5! Jeden nákladní automobil tam začal hořet v pondělí odpoledne, když se srazily tři nákladní automobily na 149. kilometru dálnice ve směru jízdy na Prahu. Požár likvidují společně čeští i němečtí hasiči. O hodinu dříve zasahovaly složky IZS na 147. kilometru dálnice D5 kde se srazil kamion s dodávkou. Jeden motorista utrpěl těžké zranění a do nemocnice ho transportoval vrtulník.

„Na dálnici D5 ve směru jízdy na Prahu došlo na 149. km k dopravní nehodě tří nákladních vozidel, kdy jedno z nich hoří a blokuje jízdní pruhy. Pro sjezd z D5 využijte na území SRN Exit na Waidhaus a zpět na D5 se můžete napojit na Svaté Kateřině,“ informovala mluvčí policie Pavla Burešová. Mluvčí hasičů Petr Poncar doplnil, že požár kamionu je v plném rozsahu. Na místě zasahují vedle českých hasičů i jejich němečtí kolegové z jednotek Eslarn, Vohenstrauss, Waidhaus a Pleystein, kteří přijeli na pomoc přes hranici.

„V péči záchranářů skončil muž ve věku 42 let s lehčím zraněním, který se nadýchal kouřových zplodin. Byl transportován na akutní příjem Fn-Lochotín," informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová

Kolem 13. hodiny už vyjížděli hasiči i záchranáři na dálnici D5 k nehodě, která se stala na 147. kilometru. „Řidič dodávky ročník z dosud přesně nezjištěných příčin narazil do před ním jedoucího kamionu. Tento náraz dodávku vymrštil vpravo mimo těleso dálnice. Prorazila oplocení a skončila v přilehlém lesíku. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou,“ uvedl k nehodě mluvčí policie Ondřej Hodan. „Řidiče dodávky jsme museli ze zdemolované kabiny vyprostit hydraulickými nástroji. Obě vozidla jela bez nákladu,“ dodal mluvčí hasičů.

"Záchranáři si převzali do péče muže, který utrpěl středně těžká zranění, při vědomí byl transportován leteckou záchrannou službou na akutní příjem Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín," řekla mluvčí záchranné služby.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky hoří kamion na D5, požár kamionu na D5, nehoda kamionů, srážka kamionů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D5 shořel kamion po srážce tří nákladních vozidel. Zasahují tam vedle českých i němečtí hasiči  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.