Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Osm zraněných odvezli záchranáři do nemocnic od dvou nehod, při nichž se vždy střetla dvě osobní vozidla

Čtyři lidé se zranili při střetu dvou osobních automobilů nedaleko od Losiné u Plzně. Další čtyři zraněné osoby si vyžádala jiná nehoda v regionu, při níž se srazily dva osobáky na silnici mezi Staňkovem a Ohučovem na Plzeňsku. U Losiné se bouralo už ve čtvrtek, kdy se tam srazily čtyři osobní automobily. Tento hromadný střet se obešel bez zranění.

Nehoda u Losiné se stala na silnici I/20 za kruhovým objezdem ve směru na zmíněnou obec. „Šedesátiletý řidič vozu značky Suzuki jel ve směru od Plzně, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autem tovární značky Volkswagen, který řídil jedenapadesátiletý motorista. V tomto vozidle cestovala ještě stejně stará spolujezdkyně a také sedmadvacetiletá žena. Při střetu došlo k zranění obou řidičů i obou spolujezdkyň,“ informovala policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Dechové zkoušky na alkohol u obou řidičů měly negativní výsledek. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 450 tisíc korun. „Záchranáři z místa nehody odtransportovali do fakultních nemocnic na Borech a na Lochotíně čtyři zraněné osoby. Ve všech případech se naštěstí jednalo o lehčí zranění,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

V případě druhé druhé nehody, která se stala na Domažlicku, při níž se rovněž střetly dva osobní automobily, transportovali záchranáři do Stodské nemocnice ženu a muže ve věku 35 let. Do stejné nemocnice směřoval i dvaačtyřicetiletý muž. Zraněného sedmnáctiletého mladíka pak záchranáři odvezli do plzeňské fakultní nemocnice. I tentokrát se jednalo zranění lehčího charakteru.

Číslo 4 hrálo důležitou roli také u druhé hromadné nehody poblíž Losiné, kde zhruba 200 metrů od kruhového objezdu ve směru na Plzeň havarovala čtyři osobní auta. Nehoda se v okamžiku, kdy jedno vozidlo odbočovalo ze silnice I/20 vpravo na vedlejší komunikaci. Postupně tam došlo ke střetu čtyř vozidel. Nikdo z účastníků této řetězové havárie nebyl zraněn.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky čtyři zranění, střed dvou osobáků, hromadná nehoda, zraněné osoby, nehoda u Losiné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osm zraněných odvezli záchranáři do nemocnic od dvou nehod, při nichž se vždy střetla dvě osobní vozidla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.