Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dálnici D5 ochromila srážka vozů značky Mercedes a Škoda. Jedna žena zemřela, druhá je těžce zraněna

, aktualizováno 7. listopadu 2023, 17:50

Provoz na dálnici D5 ochromila v úterý odpoledne velmi vážná nehoda dvou osobních automobilů na 63. kilometru u Rokycan ve směru na Prahu. Jedna žena při nehodě přišla o život. Druhá utrpěla velmi těžké zranění a letecká záchranná služba ji transportovala do nemocnice. Nárazem se vůz značky Škoda po střetu s vozem Mercedes doslova přepůlil. U havárie zasahovaly všechny složky IZS včetně vrtulníku letecké záchranné služby.

„Na 62. kilometru dálnice D5 u Rokycan ve směru na Prahu došlo k vážné dopravní nehodě. V současné době je tam uzavřená doprava. Apelujeme na řidiče, aby byli opatrní a věnovali se silničnímu provozu před sebou," uvedla zatím bez dalších podrobností policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že se čeká na to, až bude vyrozumněna rodina zemřelé řidičky. V 15:30 mluvčí policie informovala, že dálnice na Prahu je průjezdná jedním jízdním pruhem. 

„Čtyřiačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Škoda krátce po poledni s dosud nezjištěných příčin zastavila před sjezdem na obec Rokycany. Zezadu za ní jel třiapadesátiletý řidič osobního vozidla tovární značky Mercedes a narazil do ní. Žena při střetu utrpěla zranění neslučitelná se životem. Případ si převzali rokycanští kriminalisté," dodala v podvečer mluvčí Brožová. Řidič z vozidla značky Mercedes vyvázl bez zranění. 

„Záchranáři si po příjezdu na místo převzali resuscitaci od laických zachránců, kterým chceme touto cestou poděkovat. Bohužel přes veškerou snahu zasahujících se již nepovedlo obnovit životní funkce zraněné ženy, ta na místě svým zraněním podlehla. Žena z druhého automobilu utrpěla středně těžké zranění, při vědomí ji letecká záchranná služba transportovala na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice," doplnila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehoda na dálnici, dálnice D5, střet dvou osobáků, uzavřená dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamil Škoch

No a pak si kupte sen každého našeho řidiče , Škodovku.

Úterý, 7. listopadu 2023, 20:58Odpovědět

Marek Pelikán

Doplňte si vzdělání ohledně crashtestů. Tyto se totiž provádějí jen nárazem čelně nebo z boku. Zadní část auta nikdo neřeší. Také by bylo dobré si uvědomit i rozdíl v hmotnostech obou aut. Bohužel menší auto je vždy prohrávající.

Čtvrtek, 9. listopadu 2023, 08:19Odpovědět

Karel Poláček

A vinu na tom karambolu mělo to auto Škoda nebo chybující řidička? A kdyby se ta auta srazila v opačném pořadí?

Středa, 8. listopadu 2023, 07:37Odpovědět

Dálnici D5 ochromila srážka vozů značky Mercedes a Škoda. Jedna žena zemřela, druhá je těžce zraněna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.