Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Skončila oprava 500 metrů dlouhého úseku silnice I/27 v Holýšově, řidiči už projedou bez omezení

Dvouměsíční oprava hlavního tahu silnice I/27 v Holýšově na Plzeňsku je u konce a řidiči už mohou projíždět bez omezení. Práce se týkaly 500 metrů dlouhého úseku v centrální části města mezi Radbuzou a křižovatkou s tovární ulicí.

„Během provádění stavebních úprav došlo na převážné části opravovaného úseku k výměně asfaltového krytu vozovky. V místě křížení silnice I/26 s ulicemi Tovární a třídou 1. máje pak došlo k propadu kanalizace a zde tak byla provedena kompletní rekonstrukce vozovky,“ informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Adam Koloušek.

Samotná oprava vyšla na 6,9 milionu korun bez DPH. Práce si vyžádaly dopravní omezení a řidiči museli místem projíždět kyvadlově jedním jízdním pruhem. Silničáři na stejné silnici I/26 u Chotěšova skončili v září se stavebními úpravami 800 metrů dlouhé úseku v prostoru od železničního přejezdu vlečky na letiště v Líních k obci Chotěšov, a to v rámci akce I/26 Železniční přejezd – Chotěšov. Během opravy byla na hlavním tahu vyměněna ložní a obrusná vrstva vozovky a vzhledem k jejímu značnému vytížení došlo k jejímu zesílení. K úpravám pak také došlo na hospodářských sjezdech, propustech, příkopech a krajnicích. V tomto případě stály práce 7,9 milionu korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky oprava silnice, rekonstrukce vozovky, I/22, hlavní tah, Holýšov, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skončila oprava 500 metrů dlouhého úseku silnice I/27 v Holýšově, řidiči už projedou bez omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.