Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Blíží se konec opravy mostů na Rondelu, kvůli pokládání povrchu budou noční dopravní omezení

Do cíle už finišuje oprava mostů na mimoúrovňové křižovatce Rondel na začátku Karlovarské třídy v Plzni. Mosty čeká ve dnech 30. října až 2. listopadu pokládka nového asfaltového povrchu, kvůli níž dojde k omezení dopravy. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravuje mosty už od léta. Dokončení prací je naplánované na termín 10. listopadu. Rondel je jedním z nejvytíženějších dopravních úseků ve městě.

Podle informací ŘSD se bude nový asfaltový povrch pokládat v nočních hodinách, aby tyto práce co nejméně omezily dopravu ve městě. „Děkujeme Ředitelství silnic a dálnic, že je uzavírka mostů na Rondelu kvůli pokládání asfaltu naplánována na noční hodiny, kdy je provoz na Karlovarské minimální. Tak se tato nezbytně nutná součást rekonstrukce mostů dotkne řidičů co nejméně,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Oprava obou mostů na mimoúrovňové křižovatce Rondel na Karlovarské ulici začala letos v červenci. Do mostů, které patří k nejvytíženějším v Plzni, totiž dlouhodobě zatékalo, což by mohlo výrazně narušit jejich nosnou konstrukci.

Cena opravy mostů Rondelu byla původně stanovena na 20 milionů Kč. Nezpůsobila žádné úplné uzavírky, doprava se jen částečně omezila. Práce probíhaly po polovinách. Silnice tak vždy zůstala průjezdná alespoň jedním jízdním pruhem. Tramvajový provoz byl stavební činností omezen pouze minimálně. Po opravě vydrží mosty z konce 60. let minulého století ještě maximálně deset let.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Plzně

Štítky rondel, přestavba, oprava Rondelu, okružní křižovatka, rekonstrukce Rondelu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se konec opravy mostů na Rondelu, kvůli pokládání povrchu budou noční dopravní omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.