Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rušná křižovatka dostane nový povrch, silničáři to stihnou během víkendu

Poslední tečkou za rozsáhlou rekonstrukcí plzeňského mostu Milénia bude položení nového asfaltu na křižovatce Doudlevecká x U Trati x Prokopova. Práce město naplánovalo na víkend 14. a 15. října. Omezení v dopravě se dotknou trolejbusové linky 13, která v neděli bude jezdit oklikou přes Chodské náměstí.

„V sobotu firma kompletně vyfrézuje vozovku po polovinách, přičemž průjezd pro vozidla zůstane vždy půlkou zachován a půlkou povede objízdnou trasou. V neděli pak bude položen nový asfaltový povrch v celé křižovatce, průjezd je plánován ve stejné režimu jako v sobotu,“ upřesnil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN). Dle jeho slov se podařilo zkrátit opravu této důležité křižovatky na polovinu, původně se totiž počítalo se dvěma víkendy.

Práce v neděli ovlivní městskou hromadnou dopravu. Podle informací Plzeňských městských dopravních podniků bude odklon linky číslo 13 z Prokopovy a Doudlevecké ulice zahájen v neděli 15. října od 7:05 hodin a potrvá do ukončení stavebních prací, odhadem do 12:00.

„Linka 13 bude odkloněna přes Chodské náměstí, pojede obousměrně odkloněna mezi zastávkami Pařížská a Doudlevce ETZ po trase Americká – Klatovská – E. Beneše – Samaritská – Zborovská. Zrušenými zastávkami po dobu odklonu budou Prokopova, U Radbuzy, Zimní stadion, U Plynárny a Samaritská. Náhradními zastávkami na objízdné trase budou Mrakodrap a Chodské náměstí,“ dodala mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky výměna povrchu. asfaltování, pokládka asfaltu, Most Milénia, dopravní omezení, objízdná trasa, odklon mhd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Tak to sebou hoši hodí. Měly by se tam pořádat exkurze pro pracovníky z jiných míst, kde se provádějí obdobné práce a kde se povrch silnice strhne a potom se na staveništi hemží s pomalým tempem nejvýše dva pracovníci.

Sobota, 14. října 2023, 09:19Odpovědět

Rušná křižovatka dostane nový povrch, silničáři to stihnou během víkendu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.