Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Město zbuduje ve Skvrňanech desítky nových parkovacích míst, bez uzavírky se to neobejde

Zhruba padesát nových parkovacích míst vznikne na zatím nevyužitých plochách ve vnitrobloku v části Lábkovy ulice ve Skvrňanech. Kromě toho dojde k úpravě chodníků a zeleně. Rozšíření parkovacích míst se dočkají také obyvatelé ulice Terezie Brzkové, kde přibude 23 parkovacích stání. První část této stavby si vyžádá úplnou uzavírku ulic v úseku Vojanova – Terezie Brzkové. Za oba projekty zaplatí město dohromady 38,5 milionu korun.

Od pondělí 16. října až do 15. prosince letošního roku se kompletně uzavře úsek ulic Vojtanova-Terezie Brzkové. Plzeň tam na přání místních obyvatel rozšíří parkovací místa z původních 55 na 78, z nichž čtyři místa budou pro invalidy.

„Během první etapy dojde k terénním úpravám a pracím na inženýrských sítích, konkrétně vodovodu a kanalizaci.  Obyvatelé budou moci kromě parkoviště u obchodního centra Alice, které bude v době prací již dokončené a otevřené, zatím stále využívat provizorní parkoviště na ploše v ulici Terezie Brzkové,“ popsal náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN). 

„Uvědomujeme si, že se obyvatelé Skvrňan letos potýkají s jednou uzavírkou za druhou. Po této úpravě však dlouho volali a byla by škoda nevyužít možnosti, kterou město Plzeň nyní nabízí. V příštím roce by navíc mohla stavba kolidovat s případnou přestavbou stávajícího provizorního parkoviště. Prosíme proto o trpělivost,“ vzkazuje občanům starosta centrálního obvodu David Procházka (ANO). Stavba by měla město vyjít na 24,5 milionu korun.

V Lábkově ulici vznikne 50 parkovacích míst

Zhruba pět desítek parkovacích stání by mělo vzniknout na nevyužitých plochách ve vnitrobloku v části Lábkovy ulice. První část rekonstrukce za necelých 14 milionů korun již probíhá.  

„V lokalitě je navrženo celkem 121 klasických parkovacích míst a sedm pro řidiče se ZTP. Práce zahrnují také chodníkové úpravy a navazující plochy zeleně. Obnoveno zároveň bude veřejné osvětlení. Zvýšení počtu parkovacích míst si vyžádali místní občané. Jsem rád, že jim můžeme vyjít vstříc a odměníme je upravenou částí této ulice, kde poté budou moci i snadněji zaparkovat,“ přiblížil Tolar.

První etapa prací potrvá do poloviny letošního prosince. Pokračovat se bude po zimní přestávce, přičemž zcela hotovo by mělo být příští rok v červnu. „Rekonstrukce zahrnuje vnitroblok Lábkovy ulice od čísla popisného 61 až k číslu 73, dále se jedná o zadní část vnitrobloku Macháčkovy ulice s plochou za obvodní knihovnou ve Skrvrňanech,“ dodala mluvčí magistrátu Monika Krausová.

Ohodnoť článek

Foto Michaela Adámková

Štítky parkovací místa, nedostatek parkovacích míst, Skvrňany, rekonstrukce vnitrobloku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město zbuduje ve Skvrňanech desítky nových parkovacích míst, bez uzavírky se to neobejde  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.