Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Sedm lidí zahynulo během letních prázdnin na silnicích v Plzeňském kraji, celkem došlo k 770 nehodám

Během letních prázdnin vyhaslo na silnicích v Plzeňském kraji sedm lidských životů. Do policejních statistik se nejhůře zapsalo neštěstí ze začátku července, kdy zemřeli u odbočky na Horní Břízu rodiče dvou dětí předškolního věku. Za uplynulé dva měsíce evidují policisté 770 dopravních nehod. Nejčastější příčinou byl nesprávný způsob jízdy a nepřiměřená rychlost.

Během července zemřely na silnicích v našem regionu čtyři osoby, v srpnu tři. „Na území města Plzně, kde evidujeme s ohledem na hustotu silničního provozu nejvíce událostí, přišel o život jeden člověk. Na Domažlicku zemřeli v srpnu hned dva lidé, stejný počet usmrcených osob v souvislosti s dopravními nehodami evidujeme na severním a jižním Plzeňsku, kde zemřel jeden člověk v červenci a druhý v srpnu,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Nejpříznivější situace s nulovou ztrátou na lidských životech byla na Tachovsku. „Na zbývajících územích našeho kraje, tedy na Klatovsku a Rokycansku, zemřel jeden člověk buď v červenci, nebo srpnu,“ doplnila Burešová.

K první a vůbec nejtragičtější prázdninové nehodě došlo v noci 4. července na silnici I/27 nedaleko odbočky na Horní Břízu. Auto tam vyjelo mimo vozovku a přetočilo se přes střechu. Záchranáři na místě bojovali o život jednačtyřicetiletého muže, bohužel už mu nebylo pomoci. Úspěšně resuscitovali o patnáct let mladší ženu, která však zemřela o několik hodin později v nemocnici. Ve voze cestovaly i dvě malé děti ve věku dva a čtyři roky. Nejmenší účastníci nehody vyvázli s lehčími zraněními.

K tragické nehodě došlo nedaleko obce Velký Malahov na Domažlicku. Řidič malého vozu značky Smart se dostal v zatáčce do smyku, vyletěl ze silnice a narazil do stromu. Šedesátiletý muž na místě zemřel. Další vážná nehoda se smrtelným zraněním se...

 

K poslední tragické nehodě došlo 29. srpna okolo jedné hodiny odpolední na silnici II. třídy č. 189 mezi obcemi Draženov a Klenčí pod Čerchovem. Šestapadesátiletá řidička osobního vozu Škoda Fabia se dostala při projíždění zatáčky na mokré vozovce do smyku a narazila do stromu. Žena utrpěla vážná zranění, její čtyřiadvacetiletý spolujezdec na místě zemřel.

„Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří se nyní obracejí na veřejnost a hledají případné svědky této dopravní nehody nebo řidiče, kteří tímto úsekem ve výše uvedené době projížděli. Jejich informace přijmou přímo na oddělení obecné kriminality Domažlice, Kosmonautů 165, Domažlice, nebo na tísňové lince policie 158,“ doplnila policistka Dagmar Brožová.

„Co se týká zranění, pak bylo o letních prázdninách těžce zraněno 11 osob v červenci a stejný počet těžkých zranění evidujeme i za měsíc srpen.  Lehké zranění utrpělo za tyto dva měsíce 345 lidí," vyjmenovává Burešová. Nejčastější příčinnou byla nepřiměřená rychlost a nesprávný způsob jízdy. V 65 případech sehrál svou roli také alkohol.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehodovost, prázdninové nehody, tragické nehody, policejní statistky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedm lidí zahynulo během letních prázdnin na silnicích v Plzeňském kraji, celkem došlo k 770 nehodám  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.