Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Záchranáři zasahovali dopoledne na Domažlicku u dvou vážných nehod, čtyři lidé se při nich těžce zranili

Dvě velmi vážné nehody osobních automobilů se staly v pátek ráno a dopoledne nezávisle na sobě na Domažlicku. Celkem se při nich těžce zranili čtyři lidé. V jednom případě zasahoval u nehody také vrtulník letecké záchranné služby. U druhé nehody bylo v akci velké množství záchranářů.

Nejdříve vyjížděli krátce po sedmé hodině ráno záchranáři k nehodě mezi Domažlice a Kdyni, kde u obce Spáňov na silnici I/22 havarovala čtyřiadvacetiletá řidička. „Vozidlo bylo mimo vozovku a motoristka utrpěla těžké zranění. Vrtulník letecké záchranné služby ji transportoval na emergency do plzeňské fakultní nemocnice. Pacientka v této chvíli není v přímém ohrožení života,“ informoval později Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.

„Řidička vozidla Chevrolet nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu pozemní komunikace. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostala smyk a nárazem do silničního příkopu došlo k převrácení vozidla a poškození směrového sloupku. Dechovou zkoušku nebylo možné provést vzhledem k závažnému charakteru zranění, proto bude proveden odběr krve. Škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Iva Vršecká.

Čtyři výjezdové skupiny záchranářů zasahovaly dopoledne u druhé nehody, která se stala poblíž Velkého Malahova. Vozidlo tam vyletělo ze silnice a zřejmě několikrát se převrátilo přes střechu. „Transportovali jsme tři středně těžce zraněné osoby, dva muže a jednu ženu ve věku 45-50 let na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. Všichni postižení jsou momentálně při vědomí,“ dodal k havárii Vítězslav Sladký. 

„K dopravní nehodě došlo kolem 9:30 hodiny na silnici II/193 mezi obcemi Velký Malahov a Zhoř. Řidič osobního vozidla tovární značky Citroen C1 jel ve směru od obce Velký Malahov na obec Zhoř a při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal smyk, najel na pravý okraj komunikace a poté vpravo mimo silnici, kde došlo k nárazu do silničního příkopu a následnému převrácení vozidla. Při dopravní nehodě byl zraněn řidič a další dva spolujezdci. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Škoda byla odhadnuta na částku 70 tisíc korun," informovala mluvčí policie Barbora Šmaterová

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky těžká nehoda, těžké zranění, nehoda osobního automobilu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři zasahovali dopoledne na Domažlicku u dvou vážných nehod, čtyři lidé se při nich těžce zranili  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.