Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Provoz na dálnici D5 ochromil v noci na sedm hodin požár kamionu, který měl v nádržích zkapalněný plyn

Požár nákladního vozidla, který měl v nádržích zkapalnělý plyn, ochromil v noci na úterý provoz na dálnici D5. Hasiči zasahovali u mimořádné události na dálnici už před půlnocí u Černic nedaleko od Plzně ve směru na Prahu.

„Hořelo převážně za kabinou tahače, ale oheň se přenesl i na třetinu návěsu. Vozidlo nepřeváželo žádný náklad. Požár vznikl po technické závadě na palivovém systému. Hořící plyn tak unikal přes pojistné ventily nádrží, v nichž bylo na 300kg zkapalněného zemního plynu,“ popsal zásah mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hasiči se soustředili na ochranu nezasažených částí tahače a na ochazování palivových nádrží. „Po dvou hodinách se podařilo situaci dostat pod kontrolu a vlivem poklesu tlaku v nádržích ustalo plamenné hoření, nicméně k úniku plynu na jedné z nich stále docházelo. Hasiči tak do ranních hodin monitorovali situaci na místě připraveni okamžitě znovu zahájit hasební práce. Za naší asistence byl kamion naložen na odtah a doprovodili jsme jej do servisu. Škoda byla vyčíslena předběžně na čtyři miliony korun,“ informoval mluvčí.

Řidiči mohli z dálnice v době uzavírky sjet na 76. kilometru, zpět se vraceli o tři kilometry dále. Mluvčí policie Pavla Burešová později uvedla, že po sedmé hodině ranní už byla dálnice zcela průjezdná v obou směrech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky požár kamionu, požár vozidla na D5, zkapalněný plyn v nádržích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na dálnici D5 ochromil v noci na sedm hodin požár kamionu, který měl v nádržích zkapalněný plyn  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.