Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Každý druhý řidič překročil povolenou rychlost, policisté rozdali během jednoho dne pokuty za desítky tisíc

Nepříliš dobrou vizitku udělali Plzeňskému kraji řidiči, kteří v obcích a mimo ně rádi sešlápnou plyn a s rychlostními limity si nelámou hlavu. Dopravní policisté si totiž během celorepublikové akce na tyto řidiče posvítili. Výsledem akce s názvem ROADPOL je téměř 180 zkontrolovaných vozidel, přičemž přestupků zjistili přes 120. Nejčastěji šlo právě o překročení rychlosti, ale také o jízdu bez dálniční známky nebo dokonce bez řidičáku.

„Policisté ze všech dopravních inspektorátů našeho kraje zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Zaměřili se zejména na problematiku dodržování rychlostních limitů v obci a mimo obec. Během akce policisté zkontrolovali celkem 172 vozidel a zjistili 125 dopravních přestupků,“ říká policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Pokutami v celkové výši 76 200 korun vyřešili na místě 120 přestupků, ostatní oznámili příslušným správním orgánům. Nejvíce prohřešků se týkalo nedodržení rychlosti, což porušilo 89 řidičů a celkem za to na pokutách zaplatili 61 500 korun.

„Dalšími nejčastěji zjištěnými přestupky byla jízda bez dálniční známky, nevěnování se plně řízení, kdy řidiči během jízdy drželi v ruce hovorové zařízení, nevyhovující technický stav vozidel a jízda bez řidičského oprávnění,“ vyjmenovala mluvčí. Ze všech kontrolovaných řidičů nebyl ani jeden z nich pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní kontrola, dopravně bezpečnostní akce, překročení rychlosti, nedodržení rychlosti, dopravní přestupky, ROADPOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každý druhý řidič překročil povolenou rychlost, policisté rozdali během jednoho dne pokuty za desítky tisíc  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.