Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Auto převážející obří barely s louhem havarovalo za Plzní. Z nádob ležících na silnici uniklo malé množství látky

Nákladní automobil převážející barely s tekutým louhem havaroval ve středu před polednem v Sulkově za Plzní, na hlavním tahu na Domažlice. Nádoby leží na silnici, část převážené látky z nich mírně vytekla na vozovku.

„Nehoda se stala na silnici I/26 u výjezdu Sulkov od dálnice na silnici první třídy směrem na Domažlice. Vůz převážel dvě tisícilitrové nádoby s hydroxidem draselným. Uniklý louh jsme zasypali sorbentem. Náklad přečerpáme víceméně z preventivních důvodů do náhradních nádob,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hasiči na místě zasahují v ochranných protichemických oděvech. Událost si převzali hasiči ze stanice Košutka, kteří mají na místě protichemický kontejner. „Podle aktuální informace se jedná o kapalné skupenství. Za normálních podmínek je hydroxid draselný krystalická látka. V tomto případě tomu tak není,“ vysvětlil mluvčí Poncar s tím, že uniklé látky je zanedbatelné množství. 

„Dnes v 11:18 hodin na dálnici D5 sjížděl třiapadesátiletý řidič s nákladním vozidlem Mercedes od Prahy na Rozvadov, na 89. kilometru (exit Sulkov) při odbočování vpravo mu vypadl z korby nezajištěný náklad - dvě tisícilitrové nádrže s hydroxidem sodným a hydroxidem draselným. Dopravní nehoda je bez alkoholu, bez zranění. Policisté dálničního oddělení Svojkovice vyřešili věc v příkazním řízení uložením blokové pokuty," dodala k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová. 

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nádoby s louhem, barely s louhem, havárie auta s nákladem louhu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Bouma

Jo jo, tyhle střelci s těmito náklaďáčky co rozvážejí kde co, tak to je pohroma silnic a dálnic. To samé jako dodávky co rozvážejí u přepravních společností balíky ! No a pak to takhle dopadá že si mamlas něco naloží, je mu to jedno jak a při první zatáčce je vymalováno ! Ano, kdo nic nedělá, nic nezkazí, ale naložit si správně náklad je základ všeho !!! Ta doba je tak strašně uspěchaná, že lidi kašlou úplně na všechno.

Středa, 2. srpna 2023, 13:40Odpovědět

Auto převážející obří barely s louhem havarovalo za Plzní. Z nádob ležících na silnici uniklo malé množství látky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.