Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Policie zveřejnila dramatické video z výjezdu k velmi vážné nehodě, při které se zranily i čtyři děti

Dramatické a autentické záběry z výjezdu k velmi vážné dopravní nehodě teď zveřejnila policie z Plzeňského kraje. Hlídka policie přijela jako první k havárii, při níž se zřítil z prudkého srázu osobní automobil se čtyřmi dětmi a jedním dospělým. Vozidlo zůstalo převrácené na střeše. Policisté začali okamžitě poskytovat první pomoc zraněným. U nehody zasahovalo velké množství záchranářů, přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby.

O podvečerní nehodě, která se stala na Tachovsku na silnice mezi obcemi Milevo a Kladruby, jsme informovali již minulý týden. Čtyři děti se při havárii zranily. Pátým zraněným účastníkem této vážné nehody je muž, který automobil řídil. Na videu pořízeném osobní kamerou je vidět, jak policista komunikuje s jednou zraněnou dívkou, která zůstala zaklíněna uvnitř převráceného vozu. Na dalších záběrech je pak vidět, jak hasiči vyprostili dívku, ošetřovaní řidiče na místě nehody i transport zraněných na nosítkách k sanitkám a k vrtulníku z velmi obtížně přístupného terénu.

„Podívejte se na autentické záběry, jak vypadá náš výjezd k dopravní nehodě a okamžité poskytnutí první pomoci. Naše hlídka přijela jako první. A za nás skvělá práce, pánové. Všichni jsou již v pořádku,“ komentovala zásah na videu policejní mluvčí Iva Vršecká.

„V péči záchranářů skončilo celkem pět osob. Záchranáři z místa transportovali do nemocnice pozemní cestou tři zraněné dívky ve věku 11 a 12 let na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. Řidiče a jednoho chlapce jsme transportovali letecky se středně těžkým zraněními při vědomí na akutní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín. Na místě zasahovalo šest výjezdových skupin záchranářů včetně vrtulníku letecké záchranné služby a samozřejmě také hasiči a policisté,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Řidič s vozidlem značky Toyota jel ve směru od Zhoře na Kladruby. Při průjezdu levotočivou zatáčkou řidič zřejmě nezvládl řízení a s vozidlem havaroval do pravého silničního příkopu, kde vozidlo zůstalo na střeše. Ve vozidle s řidičem cestovaly další čtyři nezletilé osoby," informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky čtyři zraněné děti, převrácený automobil, pět zraněných, nehoda osobáku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zveřejnila dramatické video z výjezdu k velmi vážné nehodě, při které se zranily i čtyři děti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.