Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policisté si při noční kontrole došlápli na řidiče vozů TAXI. Nestačili se divit množství zjištěných přestupků

Na provozovatele taxislužby si došlápli při speciálně zaměřené kontrole plzeňští policisté. Přestupky odhalili policisté u 14 z 25 kontrolovaných vozidel TAXI. Druhá kontrolní akce policie se týkala cyklistů a uskutečnila se v ulicích Plzně v odpoledních hodinách. Kontrola vozidel taxislužby byla oproti tomu ve večerních hodinách a zúčastnili se jí i pracovníci z odboru dopravy Magistrátu města Plzně.

„Kontrola se zaměřila na povinnosti řidičů taxislužby, na řádné označení taxislužby, jejich vybavení a na dodržování podmínek provozování taxislužby. Policisté ke kontrole zastavili 25 vozidel taxislužby (14 klasická taxislužba, 11 alternativní taxislužba). Bez zjištěných závad bylo 11 vozidel, ale u 14 vozidel policisté odhalili celkem 17 přestupků v oblasti provozování taxislužby,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Patnáct případů spočívající v porušení činnosti výkonu taxislužby si převzal správní orgán k dalšímu projednání. Třináct přestupků bylo oznámeno na dopravce a dvě oznámení směřovala na řidiče taxislužby. Ve dvou případech policisté přestupkové jednání vyřešili příkazem na místě. „Porušení v oblasti taxislužby se týkalo například toho, že řidič nebyl držitel oprávnění řidiče taxislužby, neměl průkaz řidiče taxislužby u sebe nebo vykonával činnost bez řádně ověřeného taxametru,“ řekla policejní mluvčí.

V dalších případech neměli řidiči u sebe doklad o oprávnění k podnikání, knihu taxametru, neměli řádně vyplněný záznam o přepravě, nebyli schopni prostřednictvím mobilní aplikace poskytnout k nahlédnutí potřebné informace k uskutečněným přepravám nebo měli chybně umístěný průkaz řidiče taxislužby. Dále se dopravní policisté zaměřili na kontrolu technického stavu vozidel a odhalili tři vozidla, která neměla platnou technickou prohlídku.

Dopoledne policisté dohlíželi na správné chování cyklistů při pohybu na pozemních komunikacích, a to především na kontrolu zákazu jízdy cyklistů po chodníků, na zákaz konzumace alkoholických nápojů a jiných návykových látek a kontrolu technického stavu jízdních kol. Všichni cyklisté, kteří byli hlídkami zastaveni, měli vše v pořádku a policisté u nich nemuseli řešit žádné protiprávní jednání.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky policejní kontrola, vozidla TAXI, kontrola taxislužby, kontrola cyklistů, přestupky, provozování taxislužby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté si při noční kontrole došlápli na řidiče vozů TAXI. Nestačili se divit množství zjištěných přestupků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.