Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Chodcům i cyklistům se otevřel poslední úsek stezky podél Vejprnického potoka

Plzeň otevřela poslední chybějící část smíšené stezky pro cyklisty, koloběžkáře či jezdce na kolečkových bruslích. Nový úsek má 761 metrů a začíná pod mostem městského okruhu u Skvrňan a končí u takzvané Myší díry na Zátiší. Díky této stavbě za bezmála 12 milionů korun je cyklostezka z Plzně do již Nýřan kompletní.

Nový úsek vede při pravém břehu Vejprnického potoka a jen v některých kratších úsecích se od něj vzdaluje. „Poté ho překlenuje téměř dvanáct metrů dlouhá lávka. Jelikož se jednalo v nemalé části o hodně podmáčené místo s tůňkami a prameny, bylo nutné důkladné odvodnění budoucí stezky,“ informoval Jan Kuneš ze Správy veřejného statku města Plzně.

Nová část stezky má asfaltový povrch ve třímetrové šíří, jen asi ve stometrovém úseku, kde se městský pozemek mezi soukromými pozemky zužuje, bude stezka jen dvoumetrová. V jiném úseku vznikla rovněž odpočívka a také byla upravená studánka.

„Těší mě, že je poslední úsek greenway hotový, a zvlášť v sezoně, kdy cyklisté budou mít ještě mnoho příležitostí jej využít, a to nejen ve volném čase, ale třeba i při jízdě do práce. Plzeň tak má další cyklovýpadovku. Stezku mohou ale rovněž využít i chodci k příjemné procházce,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Nový 761 metrů dlouhý úsek stezky pro chodce a cyklisty je součástí systému takzvaných plzeňských greenways, které umožňují pohodlný a bezpečný pohyb podél plzeňských potoků a řek, jak pěším, tak cyklistům i jiným uživatelům individuálních prostředků mikromobility. Primátor Roman Zarzycký (ANO) doplnil, že město má letos v plánu výstavbu nebo projektovou přípravu zhruba 15 úseků cyklostezek.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Plzně

Štítky cyklostezka, cyklistika, greenway, Vejprnický potok, cyklodoprava, Nýřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodcům i cyklistům se otevřel poslední úsek stezky podél Vejprnického potoka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.