Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Vlak smetl na přejezdu osobní auto, ženu z vozidla museli na místě resuscitovat, nyní bojuje o život

, aktualizováno 24. července 2023, 15:14

K velmi vážné nehodě došlo v pondělí dopoledne u Běšin na Klatovsku, kde se střetlo auto s osobním vlakem. Hasiči z vraku vozidla vyprostili zhruba padesátiletou ženu. Její stav byl kritický a záchranáři ji museli na místě resuscitovat. V bezvědomí zraněnou ženu přepravil do nemocnice vrtulník. Podle policie nerespektovala řidička výstražné znamení a vjela vlaku přímo do cesty. Ošetření potřeboval i strojvedoucí a jedna z cestujících.

„Jednu osobu jsme bez použití hydrauliky vyprostili z osobního vozidla a předali do péče záchranné služby,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Jednalo se o ženu s velmi vážnými zraněními. „Na místě byla resuscitována a následně transportována leteckou záchrannou službou. V bezvědomí a se zajištěnými životními funkcemi byla převezena do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně,“ doplnila Mária Svobodová z krajské záchranky.  

„Řidička narozena v roce 1974 jela s osobním vozidlem značky Ford od obce Klatovy k obci Běšiny. Na železničním přejezdu nerespektovala světelné výstražné znamení, vjela na železniční přejezd a střetla se s vlakem," popsala okolmosti nehody policejní mluvčí Iva Vršecká. Ošetření nakonec potřeboval i strojvedoucí a jedna cestující. Oba odvezly sanitky s lehčními zraněními do nemocnice v Klatovech.

Ve vlaku cestovalo celkem 21 osob. Podle webu Českých drah se s automobilem srazil osobní vlak jedoucí z Horažďovic do Klatov. Dráhy zajistily cestujícím náhradní autobusovou dopravu. „Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní, u řidičky osobního vozidla byl nařízen odběr krve," uzavřela Vršecká.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehoda na přejezdu, střet osobního auta s vlakem, železniční nehoda, Běšiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak smetl na přejezdu osobní auto, ženu z vozidla museli na místě resuscitovat, nyní bojuje o život  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.