Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Z protrženého pláště převrácené cisterny unikají po ranní nehodě tisíce litrů paliva do kanálu

, aktualizováno 14. července 2023, 11:40

Cisterna převážející benzín a naftu havarovala v pátek časně ráno u Bezděkova na Tachovsku. Vozidlo skončilo na boku a v důsledku nehody se protrhl plášť jedné z komor na cisterně. Otvorem začal masivně unikat benzín. Na likvidaci následků nehody pracují od rána hasiči.

Havárie se stala před čtvrtou hodinou ranní. „Řidiči uvězněnému v kabině hasiči pomohli ven vyříznutím čelního skla. Dle informací řidiče by mělo být v komoře s benzínem 14 tisíc litrů paliva. Bohužel k poloze cisterny se nedaří únik zastavit přímo z cisterny. Benzín uniká do kanálové vpusti a proto hasiči vytvořili hráze pro zachytávání. Zde se povedlo dle informací zachytit asi 300 litrů. Tento benzín byl přečerpán do přistavené cisterny, kterou přivezli hasiči z ČEPRA,“ popsal událost na místě nehody mluvčí hasičů Michal Holeček.

Hasiči dále řeší únik benzínu do přilehlého vodního toku a proto se staví norné stěny. V cisterně podle informací mluvčího Holečka stále zůstává nafta v nepoškozené komoře a i to je předmětem řešení, aby ji bylo možno bezpečně odčerpat. „Ve spolupráci s životním prostředím byla vytypována místa pro umístění norných stěn. Také proběhla konzultace ohledně vyproštění cisterny s firmou specializovanou na vyprošťovací práce," uvedl mluvčí hasičů. 

„Předběžnou příčinou nehody byl mikrospánek i šestatřicetiletého řidiče. Dechová zkouška na alkohol měla negativní výsledek. Objízdná trasa je na místě stanovena a označena. Předběžná škoda je vyčíslena přes milion korun," doplnila mluvčí policie Michaela Raindlová

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky havárie cisterny, únik benzínu, převrácená cisterna, protržený plášť cisterny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z protrženého pláště převrácené cisterny unikají po ranní nehodě tisíce litrů paliva do kanálu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.