Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Při noční hromadné nehodě tří osobních automobilů se zranili čtyři lidé. Dvě auta smetl řidič vozu Audi a pak utekl

, aktualizováno 7. července 2023, 9:33

Tři osobní automobily havarovaly před půlnocí v Tachově. Na místo okamžitě vyjíždělo větší množství záchranářů a všechny složky IZS, protože bylo nahlášeno, že je tam větší množství zraněných osob. U nehody přistál i vrtulník letecké záchranné služby. Střet s dalšími dvěma vozy způsobil neznámý řidič vozidla značky Audi, ze kterého po havárii uprchli dva lidé. Jeden z nich byl pod vlivem alkoholu a drog.

Nehoda se stala krátce před půlnocí v Plzeňské ulici. Jednoho těžce zraněného muže museli vyprostit hasiči. „Z místa jsme transportovali dva muže ročník 2006 a 2004 s lehčími zraněními do Stodské nemocnice. Devatenáctiletý muž, který byl zaklíněn, utrpěl středně těžké zranění. Byl při vědomí, když ho transportoval záchranářský vrtulník na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ informovala mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová. Posledním zraněným účastníkem nehody byl muž ročník 1979. Ten utrpěl lehčí zranění a záchranáři ho převezli k ošetření rovněž do Stodské nemocnice.

Policejní mluvčí Iva Vršecká objasnila příčiny nehody. „Ve směru jízdy od obce Tisová, řídil neznámý řidič vozidlo Audi. Z dosud nezjištěného důvodu vybočil ze svého směru jízdy a čelně se střetl s vozidlem Škoda, které jelo od centra obce Tachov k obci Tisová. Řidič vozidla Audi pokračoval v jízdě směrem do centra obce, po několika metrech sjel k levé straně komunikace, následně se stočil vpravo a v jízdním pruhu vedoucím do obce Tachov narazil do boku jedoucího automobilu Toyota. Z vozidla Audi utekly dvě osoby ve věku 28 a 32 let, které policisté následně vypátrali," uvedla policejní mluvčí. 

Řidič vozidla Škoda a jeho tři spolujezdci utrpěli při nehodě zranění a byli převezeni k lékařskému ošetření, stejne jako řidič vozidla Toyota. „Dechová zkouška byla u jednoho z účastníků cestujícím ve vozidle Audi pozitivní, hodnota činila 0,85 promile alkoholu v dechu. Následně se tato osoba podrobila testu na návykové látky, který ukázal pozitivní výsledek u látek amfetamin a THC. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu muž odmítl," konstatovala mluvčí policie. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KVK

Štítky hromadná nehoda, letecká záchranná služba, noční nehoda, větší množství zraněných

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při noční hromadné nehodě tří osobních automobilů se zranili čtyři lidé. Dvě auta smetl řidič vozu Audi a pak utekl  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.