Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Řidiče ve Skvrňanech čekají dopravní komplikace, město tam začíná s rekonstrukcí tramvajové trati

Plzeň začne v sobotu 1. července s rozsáhlými úpravami tramvajové trati v ulici Terezie Brzkové. Modernizace zhruba 200 metrů dlouhého úseku za 84 milionů korun si vyžádá uzavírku komunikace a změny v jízdních řádech městské hromadné dopravy. Práce potrvají do konce letošního listopadu.

„Modernizace tramvajové trati v ulici Terezie Brzkové mezi ulicemi Vejprnická a Macháčkova, tedy v úseku o délce cca 200 metrů, v němž se nachází tramvajová zastávka Karla Steinera, je už nezbytná. Ve špatném stavu jsou velkoplošné betonové panely tramvajové trati. Při rekonstrukci tramvajového tělesa dojde také k napřímení zastávky Karla Steinera,“ přibližuje náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Sondy taktéž prokázaly, že v nevyhovujícím stavu je i vozovka a stavbaři ji proto kompletně opraví. Součástí stavby bude také odvodnění a úpravy vodovodních řádů, kanalizace a rekonstrukce parkovacích stání. Stavební práce, jež začnou 1. července a potrvají do 30. listopadu, si vyžádají dopravní omezení a změny v městské hromadné dopravě.

„Start stavebních prací a dopravních omezení byl záměrně stanoven na začátek prázdnin, kdy obecně výrazně klesá dopravní zátěž ve městě a dopady omezení na dopravu tak budou nižší. I tak ale žádám účastníky provozu o trpělivost,“ řekl Tolar.

Až do konce listopadu bude uzavřená ulice Terezie Brzkové v úseku ulic Vejprnická a Macháčkova. Ve dnech 1. až 23. července a 4. do 30. září si úpravy vyžádají také částečné uzavírky křižovatky Vejprnická x Terezie Brzkové. V těchto dnech budou uzavřeny některé jízdní pruhy a doprava svedena do těch zbývajících. „Po celou dobu stavby však bude vyloučen v této křižovatce provoz vozidel nad 7,5 tuny,“ doplnila mluvčí města Hana Josefová.

Tramvaj číslo 2 bude v provozu pouze v úseku zastávek Světovar – Malesická. Ze zastávky Malesická pak bude do Skvrňan pokračovat autobus náhradní dopravy 2A. Změny v MHD se dotknou také autobusových linek 24, 25, N2 a N5, které pojedou přes Lábkovu ulici s tím, že zastávky těchto linek Macháčkova a Lábkova budou bez náhrady zrušeny. Podrobnější informace najdete na webu pmdp.cz.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky doprava, rekonstrukce tramvajové trati, dopravní omezení, uzavírky, změny v jízdních řádech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče ve Skvrňanech čekají dopravní komplikace, město tam začíná s rekonstrukcí tramvajové trati  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.