Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Klimatizované vozy MHD označuje nově dopravní podnik ve svých jízdních řádech symbolem sněhové vločky

Chcete cestovat v parném vedru příjemně klimatizovaným vozem MHD? Stačí si jen počkat na ten správný vůz! Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) přišly s novinkou. Na svém webu s jízdními řády se nově s příchodem letních teplot označují klimatizované spoje ikonou sněhové vločky. Celkem jezdí po Plzni 87 klimatizovaných vozů.

„Klimatizované spoje na webu jizdnirady.pmdp.cz označuje PMDP symbolem sněhové vločky v Panelu odjezdů, Vyhledávání spojení a v Mapě provozu. V horkých letních dnech si tak můžete vybrat spoj, který vás příjemně ochladí. V současné době máme klimatizací vybavenou více než čtvrtinu našeho vozového parku, konkrétně 21 tramvají, 26 trolejbusů a 40 autobusů,“ říká mluvčí PMDP René Vávro.

„Do konce letošního roku očekáváme dodávku dalších 16 klimatizovaných vozů. Všechny nově pořizované vozy jsou už s klimatizací. Když se v rámci obnovy pořizuje nový vůz, má už vždy i klimatizaci. Většinou nahrazují nové vozy právě ty vozy, které ještě klimatizaci v interiérech nemají,“ řekl mluvčí PMDP.

Klimatizace ve všech vozidlech je nastavená automaticky, řidič ji nijak nereguluje. „Plzeňská MHD má v porovnání s jinými městy velmi hustou síť zastávek, které jsou od sebe vzdálené průměrně 400 metrů. Frekvence otevírání dveří je proto vyšší,“ dodal pro Plzeňskou Drbnu mluvčí PMDP Vávro.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PMDP

Štítky PMDP, klimatizované vozy, klimatizace, symbol sněhové vločky, jízdní řád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Doufejme, že klimatizace bude správně fungovat jak v horkých měsících, tak i za zimních mrazů. Až dosud je poměrně obvyklé, že v horkých měsících jsou okna s odvoláním právě na klimatizaci pevně uzavřena a ve voze je nedýchatelno, zatímco v zimě profukuje vozem studený (údajně ohřátý) vzduch z ventilačního systému a řidič ujišťuje, že topení je zapnuté a on je nemůže jinak nastavit. (Přirozeně, na místě řidiče má příjemné teplo).

Čtvrtek, 29. června 2023, 09:20Odpovědět

Klimatizované vozy MHD označuje nově dopravní podnik ve svých jízdních řádech symbolem sněhové vločky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.