Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Autobus plný dětí se na křižovatce střetl s osobním automobilem. Jeho řidička nedala přednost v jízdě

Autobus vezoucí děti na školním zájezdu se střetl s osobním automobilem na křižovatce poblíž Plané na Tachovsku. Na místo okamžitě směřovali záchranáři. Nehodu způsobila řidička osobního automobilu, která utrpěla zranění. S těžkým zraněním transportovali v úterý odpoledne záchranáři na urgentní příjem do fakultní nemocnice také motorkáře, který havaroval nedaleko od Plánice na Klatovsku. Jeho motocykl tam skončil v poli.

Nehoda se stala v úterý odpoledne na křižovatce silnic I/21 a II/198 u Plané ve směru na Tachov. „Osmatřicetiletá řidička Škody Fabie vjížděla na hlavní komunikaci ve směru od Tachova a při odbočování vlevo nedala přednost v jízdě právě projíždějícímu autobusu. Ten jel zleva po hlavní silnici,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Barbora Šmaterová. „Záchranáři z místa náhody transportovali zraněnou řidičku osobního automobilu do Stodské nemocnice,“ potvrdila Andrea Divišová ze záchranné služby.

„V autobusu cestovalo 40 děti a tři dospělí. Dopravce zajistil náhradní autobus,“ doplnil mluvčí hasičů Petr Poncar. Řidič autobusu vyvázl ze střetu bez zranění, stejně jako všichni cestující. Alkohol u řidičky osobního vozidla i řidiče autobusu vyloučily dechové zkoušky. Škoda na osobním vozidle byla předběžně vyčíslena na částku 30 tisíc korun, na autobusu 80 tisíc korun.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky střet autobusu s osobákem, zraněná řidička, školáci v autobusu, zraněná řidička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobus plný dětí se na křižovatce střetl s osobním automobilem. Jeho řidička nedala přednost v jízdě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.