Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Další těžce zraněný motorkář po střetu s osobním autem. Jeho řidička nedala přednost jezdci na motocyklu

Po střetu s osobním automobilem utrpěl další motorkář těžké zranění. Ve vážném stavu muže transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby. Nehoda se stala ráno poblíž obce Měcholupy na jižním Plzeňsku. U srážky motocyklu s osobákem zasahovali záchranáři už v neděli v podvečer jen nedaleko od místa aktuální havárie. Šestnáctiletý motorkář se tam při nehodě rovněž těžce zranil.

„Záchranáři na místě ošetřili motorkáře, který utrpěl středně těžké zranění, při vědomí transportován vrtulníkem letecké záchranné služby na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně,“ informovala mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová.

„Nehoda se stala dnes ráno na silnici I/20 před obcí Měcholupy. Podle prvotních skutečností nedala šestapadesátiletá řidička osobního automobilu značky Hyundai přednost v jízdě o rok mladšímu motorkáři, který jel ve směru od Plzně. Muž skočil po střetu v pravém silničním příkopu, utrpěl zranění a byl letecky transportován do nemocnice k lékařskému ošetření,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Vzhledem ke zranění byl u motorkáře nařízen odběr krve a u řidičky byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou. Provoz v místě nehody je zatím stále omezen a řídí ho kyvadlově policie. Motocykl skončil po srážce odmrštěný do hustého křoví v příkopu.

V neděli v podvečer zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému jen pár kilometrů od dnešní havárie. „Šestnáctiletý motocyklista bez řidičského oprávnění jedoucí na motocyklu bez registrační značky a bez schválení technické způsobilosti motocyklu z vedlejší silnice nedal přednost vozidlu značky Volkswagen. Ten jel po na hlavní silnici. Řidička osobního vozu měla negativní dechovou zkoušku. Motocyklista byl letecky transportován do nemocnice,“ informovala o nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda motocyklu, těžké zranění, zraněný motorkář, jižní Plzeňsko, vrtulník letecké záchranné služby, řidička nedala přednost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další těžce zraněný motorkář po střetu s osobním autem. Jeho řidička nedala přednost jezdci na motocyklu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.