Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Stařičký Němec se řítil v protisměru po dálnici D5. Před policejní hlídkou se otočil a začal ujíždět

Dvacet kilometrů v protisměru na dálnici D5 se řítil se svým autem devětaosmdesátiletý řidič z Německa. Na smrtelně nebezpečnou jízdu automobilu v protisměru upozornilo dálniční policii nezávisle na sobě hned několik motoristů. Policie okamžitě vyrazila do akce, aby zabránila cizinci v další jízdě.

Incident se stal před jedenáctou hodinou večer. „Na linku 158 nahlásili řidiči osobní automobil jedoucí v rychlém pruhu v protisměru na přibližně 112. kilometru dálnice D5 ve směru z Prahy na Rozvadov. Na dálnici okamžitě vyjeli policisté z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra a několik minut po jedenácté hodině skutečně na 131. kilometru spatřili zmíněné vozidlo, které v protisměru jelo směrem na Plzeň,“ uvedl mluvčí policie Ondřej Hodan.

Hlídka předstihla vozidlo, na exitu přejela do směru jeho jízdy a na 136. kilometru se z důvodu bezpečnosti chystala zastavit dopravu. Za krátkou dobu k nim však již začalo přijíždět zmiňované vozidlo. „Z nepochopitelných důvodů řidič začal couvat, na dálnici se otočil a již ve správném směru jel na Prahu. Hlídka se samozřejmě vydala za vozidlem a zanedlouho ho předepsaným zastavila v odstavném pruhu,“ popisoval zastavení vozidla policejní mluvčí.

Z automobilu vystoupil devětaosmdesátiletý muž ze Spolkové republiky Německo, který byl velice zmatený a své chování nedokázal policistům vysvětlit. Jediné, co uvedl, bylo to, že nemá žádnou rodinu a již nechce znovu usednout za volant. Nechal si tedy zavolat odtahovou službu a ta ho i s vozidlem přepravila zpět do Německa. „Jeho jízda byla vyhodnocena jako přestupek a bude se jím zabývat příslušný úřad. Dechová zkouška pak byla u řidiče s negativním výsledkem. Jako možné vysvětlení jeho počínání je to, že špatně vyjel z čerpací stanice,“ konstatoval mluvčí Hodan.

Jízda v protisměru na dálnici je opravdu velice nebezpečná pro všechny zúčastněné především kvůli vysokým rychlostem, ve kterých se tam vozidla pohybují. Letos se jedná již o páté oznámení jízdy v protisměru na dálnici D5 v Plzeňském kraji, nicméně v tomto případě se policistům podařilo vozidlo zastavit a ztotožnit jeho řidiče.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky jízda v protisměru, senior jel v protisměru na dálnici, dálnice D5, Němec jen po dálnici v protisměru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stařičký Němec se řítil v protisměru po dálnici D5. Před policejní hlídkou se otočil a začal ujíždět  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.