Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Rychlík smetl na železničním přejezdu osobák a odmrštil ho až k plotu zahrady. Řidička utrpěla těžké zranění

Projíždějící rychlík smetl na železničním přejezdu v Borovech na Klatovsku osobní automobil. Po nárazu vlaku se vozidlo odmrštilo až na plot blízké zahrady, kde zůstalo převrácené na bok. Ze zdemolovaného vozidla vyprostili hasiči vážně zraněnou starší ženu.

Hrozivá nehoda se stala v úterý odpoledne na železničním přejezdu bez závor. „Hasiči po příjezdu havarované vozidlo stabilizovali a pátými dveřmi bez použití hydraulického náčiní vyprostili zraněnou osobu, kterou si následně převzali do své péče záchranáři. Ve vlaku, který po nárazu ujel ještě asi dalších 200 metrů, než se mu podařilo zastavit, cestovalo 103 osob. Nikdo z nich nebyl zraněn,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar. Dráhy pro cestující vypravily náhradní autobusovou dopravu.

Záchranáři z místa nehody transportovali na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice starší ženu se středně těžkým zraněním. Žena byla při převozu do nemocnice při vědomí. Policisté teď vyšetřují okolnosti nehody. Podobná havárie se na stejném přejezdu stala už v červenci 2021. Tehdy rychlík rovněž odmrštil osobní automobil. Jeho řidič utrpěl velmi těžké zranění. 

Rychlík se střetl s osobním automobilem na nechráněném železničním přejezdu v Borovech na Klatovsku. Nehoda se stala krátce po desáté hodině. Záchranáři z místa transportovali do nemocnice vážně zraněného řidiče.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda na přejezdu, střet osobáku s vlakem, rychlík odmrštil osobák, přejezd v Borovech, Borovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlík smetl na železničním přejezdu osobák a odmrštil ho až k plotu zahrady. Řidička utrpěla těžké zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.