Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Povolenou rychlost překročilo při velké akci 163 řidičů. Policisté v Plzeňském kraji měřili současně na 70 místech

Celkem 209 dopravních přestupků odhalili policisté během velké dopravně bezpečnostní akce s názvem Speed Marathon. Policisté měřili současně rychlost vozidel na 70 místech na území Plzeňského kraje.

„Při této akci policisté zkontrolovali celkem 288 vozidel a odhalili 209 dopravních přestupků. V 198 případech policisté věc vyřešili příkazem na místě v celkové hodnotě 113 700 korun a 11 přestupků oznámili k projednání příslušnému správnímu úřadu. Porušení předepsané rychlosti bylo nejčastěji zjištěným přestupkem. Celkem 163 řidičů sešláplo plynový pedál a překročilo povolenou rychlost,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Osm řidičů při jízdě drželo mobilní telefon a šest nebylo připoutáno bezpečnostním pásem. Pět řidičů použilo k jízdě vozidlo, které nemělo vyhovující technický stav, tři řidiči užili dálnici bez zaplacení poplatku za její užití. Jeden řidič se na své cesty vydal pod vlivem alkoholu a nadýchal hodnotu 1,2 promile.

Po celý měsíc březen občané typovali místa, kde by chtěli, aby se policisté zaměřili na dodržování rychlosti projíždějících vozidel. Z výsledků hlasování a také na základě vyhodnocení jednotlivých dopravních inspektorátů bylo v rámci Plzeňského kraje vybráno celkem 70 míst k měření rychlosti.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky měření rychlosti, povolená rychlost, speed marathon, překročená rychlost, policejní radar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Oznamovat předem, kdy a kde bude policie rychlost měřit, je poněkud nerozumné. Je sice pravda, že část řidičů si přece jen dá trochu pozor, ale spousta z nich nedbá na takto danou výstrahu ani omylem. V den té velké akce jsem jel po silnici z Písku do Plzně (E49/20) a policii jsem nezaznamenal nikde. Tomu také odpovídal způsob jízdy odvážných frajerů, kteří mě předjížděli rychlostí silně přesahující povolených 90 km/hod mj. také v úsecích, kde je předjíždění zakázáno (plná čára, omezení rychlosti vyznačené dopravní značkou). Přitom policii musí být známo, že přinejmenším v "rychlých" úsecích rychlost není často dodržována. Akce byla jistě úspěšná. Pár řidičů, kteří někde na třicítce jeli čtyřicet bylo nepochybně lapeno.

Středa, 26. dubna 2023, 08:00Odpovědět

Povolenou rychlost překročilo při velké akci 163 řidičů. Policisté v Plzeňském kraji měřili současně na 70 místech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.