Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v Křimické ulici si vyžádá dopravní omezení

Řidiči se ode dneška musí potýkat s dalším dopravním omezením. Až do 30. června bude v Křimické ulici probíhat rekonstrukce vodovodu a kanalizace. Po celou dobu prací bude do této ulice zakázán vjezd vozidel nad 7,5 tuny. Ostatní auta budou moci projíždět. Město přesto doporučuje volit objízdnou trasu po obchvatu a Domažlickou ulicí.

„Rekonstrukce se týká úseku mezi Vejprnickou ulicí a ulicí Na Okraji. V první etapě, která začíná 17. dubna a potrvá do 7. května, bude provoz řízen semafory, daným úsekem se pojede kyvadlově. Při dalších dvou etapách od 8. 5. do 4. 6. a od 5. 6. do 30. 6., jež budou prováděny společně, zůstane provoz s omezením zachovaný obousměrně,“ přiblížila mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Objízdná trasa je pro vozidla nad 7,5 tuny vedena Domažlickou ulicí na kruhový objezd na Nové Hospodě a následně Regensburskou a Chebskou ulicí. Město rovněž připomíná, že není nutné jezdit výhradě autem. Lidé mohou sednout na kolo či využít vlakové spoje.

„Vlaky ze zastávky Plzeň – Křimice či Plzeň – Skvrňany dovezou cestující v rámci integrovaného systému veřejné dopravy na Jižní předměstí či Hlavní nádraží bez čekání v kolonách. Cesta ze zastávky v Křimicích na Hlavní nádraží přitom trvá jen 10 minut. Ze Skvrňan vede od železniční zastávky pohodlná cyklotrasa až k hlavní poště. Běžný cyklista ji zvládne přibližně za 15 minut,“ dodává mluvčí.

Termíny jednotlivých etap:

  • 1. etapa: 17. 4. 2023 od 8:00 hod. – 7. 5. 2023
  • 2. etapa: 8. 5. 2023 – 4. 6. 2023
  • 3. etapa: 5. 6. 2023 – 30. 6. 2023

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky rekonstrukce vodovodu, oprava kanalizace, dopravní omezení, Křimická ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v Křimické ulici si vyžádá dopravní omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.