Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Tramvaj přejela chodkyni. Hasiči museli vůz nadzvednout, aby těžce zraněnou a zaklíněnou ženu vyprostili

, aktualizováno 12. dubna 2023, 10:50

O život těžce zraněné ženy, kterou srazila tramvaj, bojovali ráno záchranáři a hasiči na Koterovské třídě v Plzni. Tramvaj chodkyni srazila, přejela jí nohu a pak ji ještě před sebou několik metrů hrnula. Žena pak zůstala zaklíněná pod tramvají. V péči záchranářů ale skončil i řidič tramvaje.

Jako první na místě pomáhali zraněné náhodní svědci tragédie ještě před příjezdem hasičů a záchranářů. Podle informací serveru krimi-plzen.cz jí pomocí opasku zaškrtili těžce zraněnou nohu, aby zabránili vykrvácení. Hasiči pak po svém příjezdu okamžitě nahradili na noze provizorní opasek škrtidlem. „Osoba byla vklíněna mezi soukolí a nástupní ostrůvek a přístup k ní byl velmi omezený. Soupravu jsme nadzvedli pomocí hydraulického rozpínacího válce, aby bylo možné osobu dostat ven. Zraněná byla po celou dobu souběžně s vyprošťováním v péči záchranářů,“ popsal následné vyprošťování mluvčí hasičů Petr Poncar. Dodal, že na tyto zásahy se hasiči pravidelně připravují ve spolupráci s městským dopravním podnikem. 

„Záchranáři na místě ošetřovali sedmdesátiletou ženu ještě v době, kdy byla zaklíněna pod tramvají. Utrpěla vážná zranění, během transportu byla při vědomí. Předána byla na emergency do Fakultní nemocnice Lochotín. Druhá posádka záchranářů se na místě starala o řidiče tramvaje. Ten neutrpěl žádná zranění, jeho potíže byly interního charakteru, jednalo se o reakci na událost,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Řidič tramvaje utrpěl šok. 

Okolnosti nehody a míru zavinění všech jejích účastníků teď na místě vyšetřuje policie. Tramvaj číslo 2 jela ve směru z centra města na Světovar. „Krátce před osmou hodinou ráno došlo v Plzni na ulici Koterovská v prostoru zastávky MHD U Duhy ke střetu chodkyně s projíždějící tramvají. Alkohol byl u řidiče tramvaje na místě vyloučen dechovou zkouškou . U chodkyně nebyla dechová zkouška vzhledem ke zranění provedena a byl nařízen odběr krve. Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v šetření dopravních policistů," informovala mluvčí policie Michaela Raindlová. 

Policisté z dopravního inspektorátu Plzeň město prosí veřejnost o pomoc. Hledají svědky této dopravní nehody, kdy se jedoucí tramvaj střetla s chodkyní. Dopravní policisté žádají případné svědky události, aby se osobně přihlásili na Policii České republiky, Dopravní inspektorát Městského ředitelství policie Plzeň, U Borského parku 20, nebo telefonicky na č.: 974 325 256 nebo zavolali na bezplatnou linku 158 a pomohli s objasněním nehody.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky tramvaj srazila ženu, chodkyně sražená tramvají, vyprošťování zraněné ženy, nehoda tramvaje, tramvaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaj přejela chodkyni. Hasiči museli vůz nadzvednout, aby těžce zraněnou a zaklíněnou ženu vyprostili  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.