Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Ke dvěma vážným nehodám vyjížděli záchranáři i hasiči na téměř stejné místo v rozmezí necelých dvou hodin

, aktualizováno 10. února 2023, 14:20

V příkopu převrácený na bok končil po jezdeckém karambolu osobní automobil značky VW Bora, který ráno havaroval u Sytenského rybníku na Tachovsku. Hasiči museli pomocí hydraulických nástrojů vyprostit jednu zraněnou osobu. O necelé dvě hodiny později se složky IZS vracely na téměř stejné místo, když tam havarovala mladá žena. Opět zůstala zaklíněná v bezvědomí ve vozidle. Zasahovala i letecká záchranná služba.

Aby se hasiči dostali ke zaklíněnému zraněnému, bylo potřeba odstřihnout celou střechu vozidla. Ještě předtím museli vozidlo zajistit, aby se nepřevrátilo. „Devětadvacetiletý motorista jel se svým VW Bora od Úlic na Stříbro. Při průjezdu levotočivou zátočinou nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a dostal s vozidlem smyk. Vyjel mimo komunikaci a havaroval v pravém silničním příkopu. Alkohol u řidiče negativní. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 50 tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

„Záchranáři na místě ošetřili řidiče, který utrpěl lehčí zranění, pro závažný mechanizmus nehody jsme ho ale transportovali na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně,“ doplnila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Nedaleko předchozí dopravní nehody u rybníka poblíž obce Sytno se v 8:50 stala další nehoda osobní automobilu. „Na linku 155 byla hlášeno bezvědomí a zaklínění mladé ženy ve vozidle. Na místě zasahovali všechny složky IZS a letecká záchranná služba. Přibližně dvacetiletá žena utrpěla středně těžké zranění. Při vědomí ji vrtulník letecké záchranné služby transportoval do fakultní nemocnice v Plzni," uvedla k druhé nehodě mluvčí záchranné služby. 

„Krátce před devátou hodinou došlo u obce Sytno k dopravní nehodě. Dvacetiletá řidička osobního vozidla značky Škoda Fabia jela ve směru od obce Sulislav na obec Sytno, kdy při průjezdu levotočivé zatáčky dostala na namrzlé vozovce smyk. Vjela do příkopu, kde se s automobilem převrátila na pravý bok. Řidička zůstala zaklíněná ve vozidle. Na místo se dostavily všechny složky IZS. Žena byla transportována do zdravotnického zařízení k dalšímu ošetření. Dechová zkouška byla u řidičky negativní, ve vozidle cestovala sama. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku 30 tisíc korun," popsala druhou ranní nehodu policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda osobáku, zaklíněná osoba, těžké zranění, převrácený automobil, letecká záchranná služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ke dvěma vážným nehodám vyjížděli záchranáři i hasiči na téměř stejné místo v rozmezí necelých dvou hodin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.