Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nehoda osmi osobáků, které se srazily v mlze ochromila před Plzní provoz na hlavním silničním tahu I/27

, aktualizováno 25. listopadu 2022, 11:40

Hromadná nehoda celkem osmi osobních automobilů ochromila v pátek ráno provoz na hlavním silničním tahu z Klatov do Plzně. Vozidla se postupně srazila téměř na jednom místě v husté mlze na silnici I/27 za sjezdem na Litice. U havárie zasahovali záchranáři i hasiči.

Složky IZS vyjížděly k nahlášené nehodě krátce po sedmé hodině ranní. Existovalo vážné nebezpečí, že na místě bude větší počet zraněných osob. Až po příjezdu záchranáři zjistili, že se jedná o tři nehody, které se staly těsně za sebou. V jednom případě šlo o drobný střet. Příčiny nehody teď vyšetřuje policie.

„Záchranáři z místa transportovali ženu ročník 1986 a muže ročník 1978 oba s lehčími zraněními na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně. Dalších pět osob zůstalo na místě bez zranění,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. „Provoz na komunikaci z Klatov je uzavřen. Objízdná trasa vede přes obec Litice , Radobyčice, Výsluní,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

„Řidič (1982 ) vozidla značky Honda jel po silnici I/27 ve směru od Klatov na Plzeň. Z důvodu situace v silničním provozu, kdy se na vozovce tvořila kolona, začal brzdit . Do automobilu následně narazila řidička (1986) vozidla značky Seat Toledo, která jela za ním. Došlo k odražení vozidla značky Honda a následnému střetu s dalším vozidlem značky Dacia. Do Seatu poté ještě narazilo vozidlo značky Audi, následkem čehož se vozidlo Seat odrazilo a střetlo se s již havarovanými vozidly. Dále se střetlo s řidičkou Seatu, která se nacházela na komunikaci mimo vozidlo," popsala nehodu policejní mluvčí.

Dechové zkoušky u všech řidičů měly negativní výsledek. Pouze u řidičky nebylo možné vzhledem k jejímu zranění na místě provést dechovou zkoušku. Policisté proto nařídili odběr krve. Komunikace bude uzavřena do dvanácti hodin.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, hromadná nehoda vozidel, nehoda na I/27, hromadná srážka, nehoda osmi vozidel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda osmi osobáků, které se srazily v mlze ochromila před Plzní provoz na hlavním silničním tahu I/27  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.