Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Zběsilý motorista vletěl na přechod na červenou, usmrtil psa, kterého vedla jeho majitelka na vodítku a ujel

Pejska na vodítku, který se svojí paní přecházel v Klatovech po přechodu pro chodce, smetl a na místě usmrtil bezohledný řidič. Motorista v dosud nezjištěném osobním automobilu nerespektoval červené světlo na semaforu a vletěl na přechod. Teď po něm pátrají policisté a vyzývají ke spolupráci případné svědky nehody o poskytnutí informací.

Tragická událost se stala Klatovech 5. listopadu okolo 16.50 hodin. Neznámý řidič jel ve směru od centra města po ulici Plzeňská. „Na křižovatce s ulicí Pod Koníčky nerespektoval světelný signál s červeným světlem a vjel do křižovatky, přičemž ohrozil chodkyni, která přecházela ulici Plzeňská přes přechod pro chodce ve směru od ulice Pod Koníčky k ulici Hřbitovní. Chodkyně před projíždějícím vozidlem uskočila zpět, ale psa kterého vedla na vodítku, již nestačila strhnout. Vozidlo se střetlo se psem, který na místě zahynul,“ informovala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Po střetu s pejskem řidič nezastavil a dále pokračoval v jízdě směrem na Plzeň. Na přechodu zůstala v šoku chodkyně se svým mrtvým psem. Podle poškozené jí jejího čtyřnohého mazlíčka usmrtil řidič jedoucí v osobním vozidle stříbrné barvy v provedení combi. Značku vozu se bohužel nepodařilo zjistit. Místo, kde se nehoda stala je vyhlášené tím, že řada motoristů k přechodu přijíždí ve směru z města vyšší než povolenou rychlostí.

„Informace k uvedené dopravní nehodě sdělte prosím na dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na telefon číslo 974 334 251 nebo 974 334 250  i prostřednictvím e-mailu:  kt.di.evidence@pcr.cz nebo na lince 158," dodala policejní mluvčí. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky usmrtil psa na přechodu, nerespektoval červenou, ujel od nehody, neznámý řidič, pes, Klatovy, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zběsilý motorista vletěl na přechod na červenou, usmrtil psa, kterého vedla jeho majitelka na vodítku a ujel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.