Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Ve vysoké rychlosti se u německých hranic srazily dva osobáky. Pět lidí se zranilo, čtyři jsou ze SRN

, aktualizováno 30. října 2022, 17:43

Pět osob se zranilo v neděli v podvečer při dopravní nehodě, která se stala ve Folmavě na Domažlicku. Na hlavním silničním tahu do Německa se tam ve vysoké rychlosti srazily dva osobní automobily. U nehody zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby.

„Pětatřicetiletou řidičku jednoho z havarovaných vozidel, která cestovala sama transportoval vrtulník letecké záchranné služby s těžkým zraněním na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice. Žena byla při vědomí a v tuto chvíli je již mimo ohrožení života,“ uvedl Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby. Další čtyři lehce zraněné cizince z druhého vozu si převzala německá záchranná služba v rámci přeshraniční spolupráce a transportovala je k dalšímu vyšetření do zdravotnických zařízení v SRN. 

„Z dosavadního šetření dopravních policistů nedal devatenáctiletý řidič jedoucí po vedlejší komunikaci přednost řidičce druhého automobilu, která jela po hlavní komunikaci od Německa směrem na Babylon. Dechové zkoušky u obou motoristů měly negativní výsledek. Škoda byla předběžně odhadnuta na 275 000 korun," informovala mluvčí policie Hana Kroftová. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda u hranic se SRN, srážka dvou osobáků, pět zraněných osob, letecká záchranná služba, Folmava, Německo, okres Domažlice, Fakultní nemocnice Plzeň, Babylón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vysoké rychlosti se u německých hranic srazily dva osobáky. Pět lidí se zranilo, čtyři jsou ze SRN  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.