Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na nechvalně proslulé křižovatce smrti se opět bouralo, motorkáře tam smetl osobák přijíždějící z vedlejší silnice

Těžké zranění utrpěl motorkář, který se v úterý odpoledne střetl s osobním automobilem na nechvalně proslulé křižovatce silnice I/20 u Seče na jižním Plzeňsku. Řidič osobáku při vjíždění na hlavní silnici nedal přednost jezdci na motocyklu a srazil ho. Jedna z mnoha vážných nehoda se na stejné křižovatce stala také 11. října, kdy se tam srazila dodávka s osobákem. Jde o úsek, kde řidiči přijíždějí vysokou rychlostí k poměrně často využívané křižovatce.

Na křižovatce u obce Seč na hlavním tahu silnice z Plzně do Českých Budějovic se střetl osobní vůz značky Ford Fiesta s jezdcem na motocyklu značky BMW. „Záchranáři z místa transportovali dvaapadesátiletého muže, který utrpěl středně těžké zranění. Při vědomí byl transportován na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Podle informací policie vyjížděl řidič osobního automobilu z vedlejší silnice ve směru od Únětic. Na křižovatce chtěl odbočit vlevo do směru na Plzeň. Nedal však přednost projíždějícímu motocyklu a došlo ke střetu. Test na alkohol byl u obou řidičů negativní.

Křižovatka smrti je nebezpečná ze všech stran

Na stejné křižovatce se 11. října srazila dodávka s osobním vozem značky Fiat. Osmatřicetiletá řidička osobního automobilu tehdy vyjížděla z vedlejší silnice od Seče na křižovatku a chtěla odbočit vlevo, aby pak pokračovala ve směru na Budějovice. Nedala však přednost nákladnímu automobilu, které jelo po hlavní ve směru od Plzně. Náraz do osobáku byl tak silný, že vozidlu doslova vmáčkl dveře spolujezdce do kabiny. Řidička utrpěla středně těžké zranění a může mluvit o velikém štěstí, že nehodu přežila.

Na každé straně nechvalně proslulé křižovatky jsou dva pomníčky připomínající dvě předchozí oběti smrtelných nehod, které se zde v nedávné době staly. Poslední nehoda při níž vyhasl na křižovatce život šestatřicetiletého muže je z léta roku 2020. Tehdy se tam srazily dva osobní automobily. Viník nehody vyjížděl z vedlejší silnice od Únětic na hlavní a smetl ho osobák projíždějící po hlavní. Svoji neopatrnost zaplatil řidič životem. Osobní zkušenost s nebezpečnou křižovatkou měl o rok dříve i šéfredaktor Plzeňské Drbny a autor tohoto textu. Řidič dodávky se nevěnoval řízení a zezadu ve vysoké rychlosti narazil do vozidla novináře, který z hlavní silnice odbočoval vlevo do obce Seč. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky střet osobáku s motorkou, těžké zranění, křižovatka smrti, Seč u Blovic, silnice, automobil, Seč, motocykl, Plzeňský kraj, Plzeň, České Budějovice, BMW, Fakultní nemocnice Plzeň, Únětice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nechvalně proslulé křižovatce smrti se opět bouralo, motorkáře tam smetl osobák přijíždějící z vedlejší silnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.