Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Nepomuku opravili silnici směrem na Klášter a zámek Zelená Hora

Správa a údržba silnic Plzeňského kraje (SÚS) a město Nepomuk opravily za více než 16 milionů Kč ulici, která vede k okraji sousední obce Klášter a k zámku Zelená Hora, dominantě oblasti známé díky románu a filmu Černí baroni. Zelenodolská ulice a navazující krajská silnice třetí třídy byly nejhorší komunikací v čtyřtisícovém městě. Zkracují si tudy cestu vozidla jedoucí na Plzeň, na procházky k zámku chodí stále více lidí, řekl starosta Jiří Švec (za ANO). SÚS investovala do silnice přes 11 milionů Kč, Nepomuk pět milionů.

Stavba trvala rok a na 300 metrech Zelenodolské ulice, opravené včetně podloží a přeložek sítí, vznikly nové chodníky. "Dříve tam byla ušlapaná hlína mezi krajnicí a zahrádkami," uvedl Švec. Na dalším úseku silnice dlouhém 1,3 kilometru je nový povrch. Součástí byla úprava křižovatek, přechodů, pruhů pro parkování a zastávek autobusů.

Zelenodolská ulice vede ze spodní části náměstí Augustina Němejce až na konec města, navazující silnice s novým povrchem až k mostu a rybníku u Kláštera. Chodník na ní ale není, ani hliněný pás podél silnice. Nepomuk tam chtěl nastříkat na silnici metrový pás s piktogramy, které by řidiče upozorňovaly na zvýšený pohyb chodců, ale policie to nepovolila proto, že silnice je na to moc úzká. "Směrem z Nepomuka je tam ostrá zatáčka okolo skály a hlavně tam není vidět," řekl Švec. Do konce roku chtějí město a SÚS dát na konec Nepomuka alespoň značku, která upozorní na pohyb pěších.

Nepomuku zbývá opravit krajskou silnici třetí třídy od železničního přejezdu v části Dvorec podél trati směrem na Srby a dále na Blovice. Rekonstrukci slíbila v příštím roce SÚS, která se podle peněz teprve rozhodne, kam opravu dotáhne. Úsek ve městě je dlouhý necelý kilometr, SÚS chce opravit silnici až do Srb.

Autoři | Foto archiv

Štítky ČR, stavby, silnice, správa, Nepomuk, zámek, Zelená hora, Jiří Švec, Plzeň, Plzeňský kraj, Černí baroni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Nepomuku opravili silnici směrem na Klášter a zámek Zelená Hora  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.