Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Autobus prorazil zeď a málem skončil v kolejišti, řidič zapomněl na ruční brzdu

Obrovské chyby se dopustil šestapadesátiletý řidič autobusu, který zaparkoval na terminálu autobusového nádraží v Šumavské ulici v Plzni. Jelikož zapomněl zatáhnout ruční brzdu, několikatunový vůz se samovolně rozjel. Následně prorazil zídku oddělující terminál od železniční trati.

„Řidič zaparkoval autobus na parkovišti a zapomněl jej zajistit proti pohybu. Autobus se následně z parkoviště samovolně rozjel na Šumavskou ulici ve směru jízdy k vlakovému nádraží. Po ujetí asi 80 metrů následně narazil do zděné zídky, která se vlivem nárazu zbořila,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Části zídky dopadly těsně k trati. Nehoda se nakonec obešla bez zranění. Alkohol u řidiče vyloučila provedená dechová zkouška. „Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Muži byla na místě uložena pokuta v příkazním řízení,“ doplnila mluvčí.

Jízda čistě podle navigace se rozhodně nevyplatila řidiči kamionu, který si chtěl zkrátit cestu. Přístroj ho hnal na lesní cestu poblíž obce Kočov na Tachovsku. Když muž zjistil, že zjevně neprojede a pokusil se otočit, podklouzl těžký tahač na...

 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda autobusu, autobus prorazil zeď, ruční brzda, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobus prorazil zeď a málem skončil v kolejišti, řidič zapomněl na ruční brzdu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.