Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po hrozivém střetu tří vozidel přistálo jedno z nich převrácené na střechu i s připojeným vozíkem

, aktualizováno 14. září 2022, 15:50

Hrozivě vyhlížející nehoda tří vozidel se stala v Plzni krátce po šesté hodině ranní. Jeden havarovaný automobil skončil převrácený na střechu i s připojeným přívěsným vozíkem. Policisty, záchranáře i hasiče ve městě zaměstnává od ranních hodin zvýšený počet dopravních nehod v souvislosti s deštěm a změnou povětrnostních podmínek.

„Dopravní policisté ráno přijali oznámení o kolizi v křižovatce ulic J. J. Ryby a Fibichova v Plzni. Zde došlo nejprve ke střetu dvou osobních vozidel značky Ford a Citroen. V důsledku srážky byl Ford s přívěsným vozíkem řízený osmapadesátiletým mužem odmrštěn na zaparkované osobní vozidlo tovární značky Mercedes a na popelnici. Po nehodě se automobil tovární značky Ford ocitl na střeše i s přívěsným vozíkem,“ popsala nehodu policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Kolize se se zázračně obešla bez zranění. Alkohol byl u obou řidičů na místě vyloučila provedená dechová zkouška. „Za příčinou nehody stála nepozornost řidiče vozu značky Ford, který nedal přednost vozidlu tovární značky Citroen, za jehož volantem seděl dvaadvacetiletý řidič,“ řekla policejní mluvčí. Na vozíku vezl řidič náklad polystyrenových desek, které se rozlétaly po okolí. 

„Nabádáme řidiče, aby zvýšili opatrnost na silnicích, přizpůsobili svou rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a dodržovali bezpečný odstup. Všichni účastníci silničního provozu by proto měli být velmi obezřetní a plně se věnovat aktuální dopravní situaci,“ varuje s ohledem na současnou situaci ve městě mluvčí policie Hokrová.

Při nehodě na D5 se zranilo i dítě

Další vážná nehoda na mokré vozovce se stala ve středu na dálnici D5, kdy devětatřicetiletý řidič vozu značky Mercedes nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal s vozidlem smyk. „Narazil do svodidel a poté do travnatého svahu. Zranění utrpěla jeho dvaatřicetiletá spolujezdkyně a tříleté dítě. Dechová zkouška u řidiče byla negativní,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová. Záchranáři na místě ošetřili ženu a dítě, obě zraněné osoby byly při vědomí s lehčími zraněními je záchranáři transportovali do plzeňské fakultní nemocnice,“ doplnila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, HZSPK

Štítky nehoda, střet tří vozidel, nehoda tří vozidel, auto na střeše, vozík, střecha, havárie, Ford Motor Company, Plzeň, Citroën, Mercedes-Benz, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po hrozivém střetu tří vozidel přistálo jedno z nich převrácené na střechu i s připojeným vozíkem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.