Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Recidivista se třemi zákazy řízení jezdil opakovaně v kradeném autě, navíc byl i pod vlivem marihuany

Hned několik zákazů porušil mladý Plzeňan, kterého policisté přistihli při řízení kradeného vozidla. Aby toho nebylo málo, měl muž vystavené tři zákazy řízení, a ještě v jednom případě kouřil před jízdou marihuanu. Dalšího piráta silnic zastavila hlídka městské policie. Řidič ve vozidle BMW se řítil ulicemi Plzně více než stokilometrovou rychlostí. Hlídce tvrdil, že pospíchal, aby odvezl svou matku do práce.

Kriminalisté ukončili prověřování krádeže auta, které se měl dopustit pětadvacetiletý muž ze severního Plzeňska, jež v současné době pobývá na Domažlicku. Právě tam si v Masarykově ulici všiml zaparkovaného vozidla značky Opel Meriva, ve kterém nalezl klíč a jednoduše z místa odjel. Majiteli tím způsobil škodu ve výši 37 tisíc korun. Tím výčet jeho prohřešků teprve začíná. Ani ne za týden od krádeže ho zastavila hlídka policistů.

„Muž byl kontrolován v obci Loučim, kdy jel z Domažlic do Klatov a zpět po komunikaci I. třídy číslo 22. Při kontrole se podrobil testu, zda není pod vlivem návykových látek a tento měl pozitivní na konopí,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Za necelý týden měl řidiči vypršet zákaz řízení uložený na 60 měsíců. Policie ho teď načapala, když naboural

Na další pořádný průšvih si zadělal řidič nákladního automobilu, kterému měl tento týden skončit zákaz řízení motorových vozidel, uložený na 60 měsíců! Řidič se svým vozidlem nesmyslně havaroval na louce, k havárii přijela policie a odhalila, že...

S kradeným vozem jezdil i nadále po Domažlicích, Horšovském Týně i v Plzni. Začátkem července ho opět zastavila policejní hlídka. „Muž opakovaně řídil uvedená vozidla, i když má uloženy tři tresty spočívající v zákazu činnosti řízení motorových vozidel. První zákaz podle rozhodnutí Městského úřadu v Nýřanech má uložen od měsíce června 2021 do října 2022, druhý Městským úřadem v Domažlicích od měsíce července 2021 do března 2023 a třetí Okresním soudem v Rokycanech od měsíce ledna 2022 do října 2023,“ vyjmenovala mluvčí. Dále doplnila, že si přisvojil cizí vozidlo i přes to, že byl za obdobný čin už v minulosti odsouzen. „Od komisaře si muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání,“ dodala Ladmanová.

Pospíchal s matkou do práce

Problémy s dodržováním pravidel měl také třicetiletý muž, který v ulici na Chmelnicích překročil rychlost o 58 kilometrů v hodině. V autě necestoval sám, vezl s sebou matku.


Foto: Městská policie Plzeň

„Asi jeli na poslední chvíli, protože řidičova noha na pedálu plynu ztěžkla a strážníci muži naměřili rychlost 108 kilometrů v hodině v místě, kde je povolená rychlost 50 kilometrů za hodinu. Když jej hlídka městské policie zastavila řidič uvedl, že si svého přestupku je vědom a že spěchal s matkou do práce,“ popsala mluvčí městské policie Veronika Kuchynková. Muži nyní hrozí odebrání řidičáku až na jeden rok, ztráta pěti bodů a pokuta až 10 tisíců korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky zákaz řízení, maření výkonu úředního rozhodnutí, řídil přes zákaz, uložený zákaz řízení, Domažlice, překročení povolené rychlosti, obecní policie, Plzeň, BMW, Plzeňský kraj, okres Domažlice, Opel Meriva, marihuana, Loučim, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista se třemi zákazy řízení jezdil opakovaně v kradeném autě, navíc byl i pod vlivem marihuany  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.