Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovický Budvar je doma v jižních Čechách, ale slavný je po celém světě

PR článek

Budějovický Budvar, národní pivovar, je již tradiční českou značkou, která staví na svých kořenech a zároveň hledí do budoucnosti. Zatímco léty prověřená receptura Originálu zůstává neměnná, věrná svým výrobním postupům a poctivým českým surovinám, zázemí pivovaru se modernizuje a technologicky zefektivňuje. Nejen to dává pivovaru prostor zvládnout odbavit poptávku z více jak 70 zemí světa.

Rok 2021 byl pro Budějovický Budvar velmi úspěšným. Jenom tržby za pivo poprvé překonaly hranici 3 mld. a vyšplhaly se na 3,115 mld. korun. Pivovar zároveň meziročně zvýšil svůj zisk před zdaněním o 13,61 % na celkovou hodnotu 422,5 mil. Kč. Dosáhl tak nejlepšího výsledku za posledních dvacet let. Celkový výstav i navzdory loni trvající pandemii meziročně zvýšil o 4,56 % a může se těšit z celkového objemu 1,809 mil. uvařených hektolitrů.

Na úspěšném roce se významně podílela skutečnost, že obliba poctivého českého ležáku má ve světě své pevné, neotřesitelné místo a zároveň neustále stoupá. Originální recepturu z jihočeské metropole si v minulém roce vychutnávali lidé např. v Alžírsku, Kamerunu, Ekvádoru, v Chile, Iráku, Jordánsku, na Maledivách, v Peru nebo na Filipínách. Ke stávajícím zemím se nově přidala např. Kambodža či Uzbekistán, nejvzdálenějším budvarským trhem již dlouhodobě zůstává Austrálie.

Celkem Budvar vyvezl do zahraničí 1,3 milionů hektolitrů a dosáhl tak na exportních trzích meziročně rekordního dvojciferného růstu jak v tržbách, tak v objemu. Výborného výsledku dosáhl především v Německu, kde poprvé v historii pokořil hranici 500 tisíc hl. V současné chvíli národní pivovar vyváží do více jak 70 zemí světa, a přitom každé kapka pochází z Českých Budějovic, z posledního velkého pivovaru, který zůstává plně v českých rukou.

Samotný pivovar prochází v posledních letech velkými úpravami a postupně pokračuje v realizaci rozvojového plánu zahájeného roku 2015. Na investice v roce 2021 vynaložil celkem 347 mil. Kč. Areál pivovaru se tak rozrostl o novou plechovkovou linku se skladovou kapacitou 40 000 plechovek za hodinu a rovněž byla dokončena přístavba nových CK tanků. Dané investice pivovaru umožňují uspokojit poptávku a s tím i plnit závazek svým 10 milionům akcionářů.

Dobré obchodní výsledky kromě reinvestování také pivovaru umožňují naplňovat misi, kterou si stanovil a předsevzal. Coby zodpovědný správce pivovarské moudrosti a dovednosti pomáhat českému pivovarnictví, podporovat a vzájemně se inspirovat od těch, které pivo baví stejně jako Budějovický Budvar. Společně s minipivovary Obora, CLOCK, Nachmelená opice a Axiom pivovar v roce 2021 uvařil čtyři limitované edice a navázal tak na spolupráci s přibližně 30 minipivovary napříč celou Českou republikou, která proběhla v předchozích letech.

Ohodnoť článek

Štítky budvar, pivovar, české budějovice, pivo, jižní čechy, Budějovický Budvar, Jihočeský kraj, Německo, Chile, Austrálie, Alžírsko, Česko, Irák, Filipíny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Budvar je doma v jižních Čechách, ale slavný je po celém světě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.