Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže posuzuje spojení dvou velkých autocenter v Plzni a v Klatovech

Spojením dvou západočeských autocenter se zabývá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Plzeňské Autocentrum Jan Šmucler, které prodává a poskytuje servis značek Volkswagen, Audi, Seat, Cupra a Škoda, kupuje klatovský KT Holding a s ním i jeho dvě dceřiné společnosti Auto Nejdl a Auto Nejdl Klatovy. Úřad o tom informoval na svých internetových stránkách.

„K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti prodeje nových i ojetých osobních vozidel a lehkých užitkových vozidel a provádění oprav motorových vozidel," uvedl podle informací ČTK úřad ÚOHS. Transakci posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení, a rozhodnutí tak vydá do 20 dnů.

Klatovské autocentrum a autoservis Auto Nejdl založil v roce 1993 Jaroslav Nejdl, KT Holding vznikl o čtyři roky později. Nyní firmy vlastní s o generaci mladším Tomášem Nejdlem. Na svých internetových stránkách firma uvádí, že má v jednom areálu pět předváděcích center značek Škoda, Citroën, Hyundai, Renault a Dacia, pro stejné značky nabízí autorizovaný servis.

Podle účetní uzávěrky vykázala firma Auto Nejdl za rok 2020 čistý obrat ve výši 359 milionů korun a čistý zisk 366.000 korun. Firma Auto Nejdl Klatovy měla ve stejném roce čistý obrat 30 milionů korun a zisk 144 tisíc korun.

Plzeňské Autocentrum Jan Šmucler založil Jan Šmucler v roce 2002 a stále je jeho většinovým vlastníkem, podle výroční zprávy za rok 2020 vlastní 98 procent firmy. Společnost nabízí prodej i servis značek Volkswagen, Audi, Seat, Cupra a Škoda a má pobočku v Plzni a Horšovském Týně. Podle účetní uzávěrky za rok 2020 vykázala firma za rok 2020 čistý obrat ve výši 1,47 miliardy korun a čistý zisk 3,8 milionu korun.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Štítky Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, ÚOHS, Autocentrum Jan Šmucler, KT Holding, Klatovy, Plzeň, Volkswagen, Audi, SEAT, KT HOLDING a.s., AUTO NEJDL, Citroën, Renault

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže posuzuje spojení dvou velkých autocenter v Plzni a v Klatovech  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.