Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kurzy, doučování i letní tábory. Nadační fond Albert rozdělil v kraji 300 tisíc Kč vítězným dobročinným projektům

PR článek

Nadační fond Albert v úterý slavnostně ocenil dětské domovy a další organizace v oblíbeném programu Bertíci. O nejlepších šesti projektech rozhodli svými hlasy zákazníci obchodů Albert na Plzeňsku. Celkově fond rozdělil dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí 300 tisíc korun. Za poslední dva roky se podpora v kraji vyšplhala na více než půl milionu korun.

Dvaadvacátý ročník oblíbeného charitativního programu tradičně propojil místní komunity. „Těší nás, že i v náročné době lidé s nadšením rozhodovali o projektech z jejich blízkého okolí. Bertíci nabízí skvělou příležitost, jak se může veřejnost seznámit s činností i konkrétními příběhy organizací v regionu,“ řekla Alena Paldusová, manažerka Nadačního fondu Albert. „Zákazníci obchodů Albert, kterým patří velké poděkování, podpořili v Plzeňském kraji projekty zaměřené vzdělávání a rozvoj dětí ze sociálně složitého prostředí či aktivity směřující ke smysluplnému trávení volného času, jako jsou letní tábory nebo kroužky,“ doplnila.

Slavnostní setkání u příležitosti ocenění vítězných organizací hostil Krajský úřad Plzeňského kraje. „Rozvoj dobrovolnictví, pomoc s financováním táborů pro děti z dětských domovů nebo podpora propojení kultur napříč světem, to jsou pro děti a mládež velmi cenné aktivity, které si díky podpoře nadačního fondu mohou organizace dovolit. Poznání cizí kultury nebo proniknutí do tajů dobrovolnictví a pomoci ostatním, to je zásadní přínos pro život mladé generace,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc.

Bertíci pomáhají dětem vstoupit do reálného života

Mezi šesticí podpořených organizací v Plzeňském kraji jsou dětské domovy z Kašperských Hor a Tachova, výchovný ústav z Hostouně, mezigenerační a dobrovolnické centrum Totem, organizace Arteda a společnost Tady a teď.

Pomoc Nadačního fondu Albert ocenil Zděněk Kropáč, ředitel Dětského domova v Tachově: „Každý rok plánujeme letní tábory a řešíme limitované finanční možnosti. Úspěch v grantovém programu Bertík pomáhá nám usnadnil realizovat pobyt pro 12 dětí na letních táborech. Rád bych poděkoval za všechny, protože si léto určitě užijí.“

Trojnásobná pomoc v době pandemie

V průběhu pandemie Nadační fond Albert zintenzivnil pomoc a spolupráci s dětskými domovy a řadou dalších neziskových organizací v Česku. Ve srovnání s rokem 2019 více než ztrojnásobil své celkové dary na hodnotu přes 15 milionů korun a navýšil také počet podpořených organizací. Kromě běžné podpory pomáhal i materiálními dary v podobě dezinfekcí, rukavic, hraček, knížek či školních potřeb. V Plzeňském kraji pomohl Nadační fond Albert během dvou koronavirových let částkou převyšující půl milionu korun.

Ohodnoť článek

Štítky Nadační fond Albert, Bertíci, letní tábory, projekty, charitativní program, volný čas, kroužky, nadační fond, projekt, dětský tábor, Plzeňský kraj, Albert Česká republika, Vladimír Kroc, Tachov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kurzy, doučování i letní tábory. Nadační fond Albert rozdělil v kraji 300 tisíc Kč vítězným dobročinným projektům  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.