Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Třináctiletá dívka zahynula při požáru rodinného domu, záchranáři už ji nedokázali resuscitovat

Obrovská tragédie se stala v pondělí odpoledne v Horní Kamenici u Staňkova na jižním Plzeňsku. Při požáru staršího rodinného domu tam zahynula asi třináctiletá dívka. Hasiči z hořícího domu vynesli bezvládnou dívku a předali ji do péče záchranářů. I přes okamžitou pomoc se ji nepodařilo zachránit.

V době příjezdu hasičů šlehaly plameny z oken v přízemí domu. Hasiči bezprostředně po příjezdu začali propátrávat hořící objekt a po chvíli ze zakouřeného domu vynesli dívku bez známek života. Nedaleko od hořícího domu přistál i vrtulník letecké záchranné služby, jehož posádka se zapojila do resuscitace dívky.

„Záchranáři si od hasičů převzali ženu mladší 18 let, u které byla okamžitě zahájena kardio- pulmonálni resuscitace. Přes veškerou snahu zasahujících lékař letecké záchranné služby musel konstatovat úmrtí. Na místo byl povolán koroner," uvedla mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová.

Kromě dívky se uvnitř domu v době požáru nenacházela další osoba, což potvrdila i mluvčí policie Dana Ladmanová. Vyšetřovatelé teď na místě prověřují okolnosti vzniku požáru. Nelze vyloučit, že jej způsobila právě pozdější oběť. „Příčina úmrtí osoby i požáru je dále v šetření. Případ prověřují policisté z oddělení obecné kriminality z Domažlic," doplnila policejní mluvčí. Požár zasáhl jednu místnost, další místnosti byly poničeny zplodinami hoření.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky požár, požár domu, tragédie, oběť požáru, dívka, letecká záchranná služba, dům, Plzeňský kraj, Horní Kamenice, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třináctiletá dívka zahynula při požáru rodinného domu, záchranáři už ji nedokázali resuscitovat  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.