Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Muž chtěl po hádce s přítelkyní vyskočit z okna, pohotový strážník zasáhl v pravý čas

Obrovské drama se odehrálo v odpoledních hodinách v jednom z bytů ve Žlutické ulici v Plzni. Po bouřlivé hádce mezi partnery si muž sedl do okna v sedmém patře a vyhrožoval, že si vezme život. Na místo dorazili jako první strážníci městské policie a snažili se rozrušeného muže uklidnit.

Hádka s přítelkyní přivedla devětatřicetiletého muže k myšlence, že si vezme život. Sedl si do okna v mezipatře mezi 6. a 7. podlažím a po telefonu hovořil s operačním důstojníkem policie. Během zhruba patnáctiminutového rozhovoru se ho důstojník snažil uklidit a přesvědčit ho, aby vyčkal na pomoc. Mezitím na místo dorazily všechny záchranné složky. Hasiči pod okny připravili seskokovou matraci a v pohotovosti byli také zdravotníci.

„Strážník s psychicky rozrušeným mužem navázal rozhovor, přičemž se jej snažil odradit od jeho úmyslu,“ popsala mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Policista počkal na vhodný okamžik a využil chvilkové nepozornosti zoufalého muže, kterého s dopomocí hlídky Policie ČR strhl z parapetu zpátky do místnosti. „Dalšímu nebezpečí společně zabránili nasazením pout,“ doplnila mluvčí. Muže si následně převzali do péče zdravotníci.

V poslední době se nejedná o první případ. K obdobné události vyjížděli policisté, hasiči i záchranáři v poslední březnový den. V Plzni na Doubravce seděla na okenním parapetu v pátém podlaží nešťastná žena. Zatímco k ní mířila policejní vyjednavačka, zastili prostor pod oknem hasiči. „Žena po zhruba 45minutovém vyjednávání se složkami Integrovaného záchranné systému sama slezla z okna zpět do bytu. Následně byla převezena do nemocnice na Lochotíně,“ řekla tehdy mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto z jiného případu, archiv HZS PK

Štítky krimi, skok z okna, nešťastný muž, Plzeň, seskoková matrace, městská policie, okno, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl po hádce s přítelkyní vyskočit z okna, pohotový strážník zasáhl v pravý čas  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.